L'Ajuntament ajuda les escoles i instituts perquè puguin començar el curs amb garanties de seguretat

Última revisió 09-09-2020 14:44
09/09/2020

L’Alcalde i el regidor d’Educació s’han reunit amb els equips directius dels centres educatius per conèixer de primera mà les seves preocupacions, centrades en els espais, les ràtios i la neteja. 

El proper dilluns 14 de setembre comença el curs escolar 2020-21, un curs marcat per les mesures de seguretat sanitàries a causa de la Covid-19 i que obliga als centres educatius a prendre mesures higièniques i de distanciament social. Les escoles i els instituts estan treballant per implementar el protocol establert pels departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat.

Malgrat que els centres educatius estan gestionats pel Departament d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament no en té competències, l’Alcalde, Ignasi Simón, i el regidor d’Educació, Fran Sánchez, es van reunir dijous passat a la tarda, telemàticament, amb els equips directius de les escoles i instituts del municipi per oferir recursos municipals complementaris al Pla d’obertura dels centres de cara al curs escolar 2020-21. L´Ajuntament els va oferir ajuda en allò necessari per començar el curs escolar amb garanties i fer dels centres educatius un lloc segur.

Recursos que l’Ajuntament ha aportat als centres educatius:

  • Increment del personal de neteja per millorar la desinfecció dels equipaments escolars.
  • Neteja extraordinària al migdia dels equipaments escolars.
  • Col·locació de 74 dispensadors de sabó i paper i contenidors per a residus de paper de mans.
  • Retolació de marcatge d’espais i rutes segures dins els edificis.
  • Cessió d’espais municipals i material per a desdoblar grups i realitzar activitats complementàries.
  • Col·locació de baranes i jardineres per dividir espais interiors i exteriors.
  • Habilitar entrades i sortides dels centres educatius.

D’altra banda, durant la reunió els representats d’escoles i instituts del municipi van exposar com són els seus Plans d’obertura de centre, com han distribuït l’alumnat en grups-classe estables, si disposen d’augment de professorat i com gestionaran l’entrada i sortida dels infants i joves dels seus respectius edificis.

Després d’escoltar la direcció de les escoles i els instituts, l’Ajuntament ha fet arribar al Director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat les preocupacions, queixes i suggeriments dels centres educatius sobre les ràtios i la neteja, i reclamant una línia d’ajuts per tal de poder fer front a l’increment de costos del servei de neteja i compra de material.

El regidor d’Educació, Fran Sánchez, s’ha reunit també amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental per conèixer el funcionament i garantir les mesures de seguretat del servei de Transport Escolar, que gestiona les rutes escolars dels instituts del municipi.

Reunió telemàtica
Reunió telemàtica