Lliçà d'Amunt i 13 municipis més de la comarca signen un conveni de col·laboració per a la gestió dels conflictes relacionats amb els senglars

Última revisió 19-07-2021 13:44
19/07/2021

El passat dimecres, 14 de juliol, es va presentar a Granollers el conveni de col·laboració interadministrativa que té per objecte reduir els conflictes amb els senglars de forma planificada i coordinada en l'àmbit de 14 municipis del Vallès Oriental, entre els quals Lliçà d’Amunt.

La presència de senglars en àrees urbanes i periurbanes és cada cop més freqüent i representa un risc creixent per a la població, ja que poden produir danys a cultius, accidents de trànsit, atacs a animals domèstics o malmetre parcs, jardins i mobiliari urbà. Amb l'objectiu de reduir aquests conflictes l'acord preveu l'elaboració d'una diagnosi i el desenvolupament d'un pla d'acció sobre la gestió de la població del senglar en el marc d'una cooperació intermunicipal i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Aquest acord és pioner a Catalunya, així com la metodologia de treball, ja que la problemàtica dels porcs senglars no coneix fronteres i és el primer cop que s’aborda la lluita contra la seva proliferació treballant en grup de municipis limítrofs.

A més, està previst crear una Comissió tècnica formada com a mínim per un representant de cada ajuntament i també del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que s'encarregarà d'estudiar les actuacions necessàries i els diversos mètodes per mitigar els efectes de la presència de senglars i redactar la diagnosi i el pla d'acció. Aquesta comissió es reunirà com a mínim cada sis mesos.

Aquest conveni de col·laboració interadministrativa, que tindrà una vigència de 4 anys prorrogable, l’integren els ajuntaments de Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Granollers, l'Ametlla del Vallès, les Franqueses el Vallès, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana i Vilanova del Vallès. S'hi podran adherir els ajuntaments de termes municipals contigus a alguns dels municipis signants de l'acord, prèvia valoració de la comissió tècnica.

La reunió va comptar amb la presència de l’alcalde de Lliçà d’Amunt, Ignasi Simón, així com de representants de la resta de municipis signants.

 

Acte de presentació del conveni per a la gestió dels confliques relacionats amb els senglars
Acte de presentació del conveni per a la gestió dels confliques relacionats amb els senglars