Més mesures preventives: desinfecció d'espais de més afluència i neteja de contenidors

Última revisió 24-03-2020 13:10
24/03/2020

El servei municipal de residus i neteja treballa per garantir la recollida de residus i la neteja i desinfecció de la via pública, equipaments i espais de més afluència. Siguem cívics i facilitem-los la feina!

La regidoria de Medi Ambient ha establert més mesures preventives per al control de la infecció del SARS-CoV-2.

Desinfecció d’espais de més afluència de gent

El servei municipal de neteja i residus, conjuntament amb els voluntaris de Protecció Civil, està duent a terme la tasca de desinfecció d’espais públics i privats, amb permisos per obrir i d’afluència de gent: benzineres, supermercats, botigues de queviures, fleques, farmàcies, parades de bus, el CAP La Cruïlla i el Rebost Solidari. Amb l’escombradora o a través de motxilles difusores, es desinfecten els llocs de risc d’aquests espais com terra, carros de compra, teclats o bancs, amb una solució de lleixiu al 0,5%.

Moltes gràcies al personal municipal de residus i neteja, i als voluntaris de Protecció Civil. Aplaudiments també per a ells.

Mesures higièniques a les bateries de contenidors

Els treballadors del servei municipal de residus també està deixant els contenidors d’orgànica destapats per evitar a la gent la manipulació de la tapa. Els contenidors de resta i de cartró, tot i tenir pedal, també poden requerir manipulació, per això, s’està pulveritzant la nansa i la tapa que pot tocar la gent amb una solució d’hipoclorit sòdic (lleixiu) al 0,5%. Els contenidors d’envasos i vidre, no cal tocar-los. De tota manera, seria convenient utilitzar guants d’un sol ús quan es dipositin tot tipus de residus als contenidors. (Els guants de làtex o nitril que es facin servir s’han de llençar al contenidor de rebuig: en cap cas al contenidor d’envasos (groc)).

També recordeu que els residus generats per malalts o cuidadors de persones amb Coronavirus s’han de dipositar en una bossa tancada hermèticament dins d’una segona bossa en el contenidor de la resta (gris).

El servei municipal de residus i neteja no ha deixat de funcionar des de l’inici de la pandèmia i, malgrat les circumstàncies, el personal adscrit a aquest servei treballa com mai per garantir la recollida de residus i la neteja viària, d’equipaments i d’espais. No els fem la feina més complicada: fem reciclatge i llencem els residus dins dels contenidors.

Per altra banda, recordem que la Deixalleria Municipal i la Deixalleria Comarcal estan tancades. El confinament podria ser un bon moment per fer neteja de trastos a casa, però hem d’evitar deixar-los al carrer i esperar que tornin a obrir les deixalleries. Facilitem la feina als operaris de neteja i residus, als quals hem d’agrair, com a molts d’altres col·lectius, la tasca que fan en aquests moments tan delicats.

 

Mesures higièniques a les bateries de contenidors
Mesures higièniques a les bateries de contenidors

Vídeos

#PiensaConLosPulmones | Pensamientos | Ecoembes 2019/2020

#HagamosQueFuncione | Cena | Ecoembes 2017/2018