Commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones

Última revisió 27-11-2019 11:39
27/11/2019

La regidoria d’Igualtat, gènere i LGTBI ha organitzat diferents activitats per commemorar aquesta efemèride, que se celebra el 25 de novembre.

Dins de la programació commemorativa del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones s’ha organitzat un taller d’autocura i empoderament femení, que tindrà lloc el mateix dilluns 25 de novembre, a les 10h, a Can Godanya.

Aquest mateix dia, a les 17h, des de Can Godanya ens desplaçarem fins l’era de la Biblioteca Ca l’Oliveres on es plantaran diferents flors amb missatges reinvindicatius contra la violència de gènere, una activitat que s’ha anomenat “El jardí del respecte i la no violència”. En aquest punt, la regidora d’Igualtat, gènere i LGTBI, Lourdes Martín, llegirà un manifest institucional i hi haurà altres activitats complementàries.

A més, s’ha programat una projecció de curtmetratges contra la violència masclista, el dimecres 27 de novembre, a les 10h, a la Biblioteca Ca l’Oliveres.

Per inscriure’s a aquestes activitats i/o obtenir-ne més informació, us podeu posar en contacte amb la regidoria d’Igualtat, gènere i LGTBi a través del telèfon 93 860 72 20.

Altres regidories també han inclòs activitats relacionades amb aquesta efemèride a la programació mensual, com la regidoria d’Infància i Joventut, que durant la setmana del 25 de novembre tractarà el tema de la violència de gènere als instituts i a l’Espai Jove a través de la projecció de curts, jocs i la difusió de la campanya #Malamente.

I Concurs d'eslògans contra la violència masclista

Per altra banda, s’ha convocat el I Concurs de frases contra la violència de gènere adreçat al jovent lliçanenc d’entre 12 i 18 anys. Les frases hauran de ser originals i versar únicament sobre la sensibilització i lluita contra la violència masclista. La presentació de frases (fins al 10 de novembre) s’ha de fer a través del formulari de participació en línia:

La persona guanyadora rebrà un xec simbòlic per bescanviar per material escolar i la frase guanyadora serà el lema que aglutinarà tots els actes d’enguany organitzats per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones.

Accions en relació a la violència de gènere

L’Ajuntament està adherit al Pacto estatal contra las violencias de género, que recull mesures destinades a frenar i atendre la violència de gènere, i destina uns diners, 3.500€ el darrer any, perquè l’Ajuntament apliqui aquestes mesures, les quals ha de justificar.

En aquest sentit, la regidoria d’Acció social i aquest any l’estrenada regidoria d’Igualtat, gènere i LGTBI porta a terme accions de sensibilització i de prevenció de la violència de gènere com el Punt lila, tallers de defensa personal, consciència i autoestima, taller de prevenció a les escoles i instituts...I, existeix el Punt d’Assessorament a la Dona sobre Igualtat d’Oportunitats (PADI), que fa atenció psicològica, social i jurídica a les dones que pateixen o han patit una situació de violència de gènere.

Totes aquestes accions es treballen de forma coordinada amb la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, els Centres d’Atenció Primària, el Consell Comarcal (cases d’acollida) i altres agents implicats.

També es treballa la inserció laboral de les víctimes amb derivacions al servei d’ocupació municipal i amb acords amb l’Oficina de Treball de la Generalitat.

Quan hi ha menors a càrrec, també es fa suport a través de l’educadora social per a la protecció dels infants i hi ha una coordinació amb el Punts de Trobada de Granollers quan hi ha una sèntència jurídica que ho dictamina per a les visites dels progenitors.

Per dur a terme tota aquesta tasca, treballadores i educadores socials, juntament amb la Policia Local, reben formació específica en matèria de violència de gènere. També es formen els voluntaris i les associacions implicades en aquesta lluita.

La regidoria d’Igualtat, gènere i LGTBI té un registre de tots els casos de violència de gènere al nostre municipi, que no està al marge d’aquesta problemàtica.

Commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones
Commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones