L'Ajuntament regala als infants un conte sobre el desconfinament

Última revisió 29-05-2020 12:22
27/05/2020

L’Ajuntament ha enviat un diploma i un conte sobre el desconfinament a tots els nens i nenes d’entre 4 i 8 anys empadronats al municipi, un total de 716, amb l’objectiu que entenguin millor la nova realitat que els envolta.

El conte, editat per l’Editorial Mediterrània, ha comptat amb la col·laboració de l’Hospital Sant Joan de Déu i amb l’ajuda del Doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Es tracta d’un conte il·lustrat de 14 pàgines que porta per títol ‘Ja puc sortir de casa!’. Amb aquest conte, els infants entendran què està passant i podran aprendre nous hàbits en diferents situacions: a casa, al carrer, a casa dels avis, amb amics, al parc, en anar a l’escola, al cinema, als centres comercials, etc.

La primera pàgina del llibre inclou un missatge de l’Alcalde, Ignasi Simón, on, en nou seu i de tots els regidors i regidores de l’Ajuntament, agraeix als infants l’esforç tan gran que han fet i estan fent durant l’estat d’alarma i aquest temps de confinament causats per la nova malaltia del Coronavirus. L’Alcalde els felicita pel seu comportament exemplar (quedant-se a casa, rentant-se les mans amb aigua i sabó, col·laborant en les tasques de la llar, llegint, fent els deures de l’escola, tenint paciència i, sobretot, ajudant a mantenir el somriure dels pares i les mares davant aquesta situació tan especial que estem vivint tots plegats). Ignasi Simón també els anima i els diu que, aviat, amb garanties de seguretat, podran anar a l’escola, sortir al parc i a les places, i visitar a la família o trobar-se amb les seves amistats.

El conte que es regala explica què passarà ara que, tots i totes, ja podem començar a sortir de casa. Què hem de fer quan estem al carrer, a casa els avis i àvies o dels amics i amigues, al parc, a l’escola, a les botigues, etc.?

Amb el conte, els infants han rebut un diploma signat per l'Alcalde per felicitar els nens i nenes pel seu comportament durant aquest període. A la part final del conte també hi ha una sèrie de recursos per als pares i mares.

Conte i diploma
Conte i diploma