Lliçà d'Amunt viu la segona edició de Fira Tenes

Última revisió 08-05-2019 14:58
08/05/2019

El passat cap de setmana, 3, 4 i 5 de maig, es va celebrar la segona edició de Fira Tenes a l'Espai Municipal Can Malé, que enguany ha comptat amb una cinquantena d’expositors i ha rebut la visita de prop de 3.500 persones.

La fira es va iniciar el divendres al matí amb la cinquena jornada de bescanvi empresarial (networking), en aquesta ocasió centrada en “Productes de la terra-Tancant el cercle: empreses, explotacions i professionals”. En aquesta edició han participat una seixantena d’empreses i s'han dut a terme més de 300 reunions entre els professionals assistents.

A la tarda va tenir lloc una jornada tècnica per a cervesers i sectors interessats en el procés d’elaboració de cervesa, que va comptar amb la ponència de l’empresa Weyerman Speciality Malts, que va presentar la seva nova malta, Eraclea, provinent de la recuperació d’una antiga varietat de civada.

Amb motiu de la pluja el concert de Nancy Whiskey Band es va cancel·lar i altres activitats del programa previstes per la tarda de divendres, com la demostració de cuina de l’alumnat del Programa de formació i inserció (PFI) de cuina i serveis de restauració i la xerrada a càrrec de la restauradora Ada Parellada, es van ajornar per l’endemà.

Dissabte a les 10 h del matí va tenir lloc l'obertura oficial de la segona edició de la fira, que enguany ha comptat amb una cinquantena d’expositors de diversos sectors i una oferta cultural i d'oci variada.

A les 11 del matí, la reconeguda restauradora Ada Parellada va oferir una xerrada sobre el malbaratament alimentari, parlant de quines mesures preventives podem portar a terme, com per exemple organitzar-nos millor a l’hora de fer la compra i a la cuina a nivell domèstic, entre d’altres.

Seguidament, el PFI d’hoteleria: cuina i serveis de restauració va fer una demostració de dos plats que han estat treballant durant el curs: una botifarra amb crema de carbassa i bolets i unes trufes de xocolata. Els alumnes van elaborar els plats explicant al públic totes les passes a seguir, amb el suport del seu professor de cuina, el Julià Bellalta, i l’aportació excepcional de l’Ada Parellada, que es va unir a la demostració culinària.

Una de les novetats d’aquesta segona edició ha estat l’estrena del Canyamunt, Festival de cervesa al camp, una  trobada de projectes cervesers artesans amb un vincle clar amb el seu territori rural. En el marc d’aquest nou espai, diverses cerveseres van oferir durant el cap de setmana degustacions dels seus productes a través d’un tast guiat per conèixer les diverses propostes de primera mà.

Pels més menuts, Fira Tenes va comptar amb un racó infantil,  un espai amb inflables, tallers de manualitats, pinta cares i altres propostes durant tot el cap de setmana. Per complementar les activitats infantils i juvenils, la tarda de dissabte l’associació Tricric va oferir un espai per descobrir jocs de taula innovadors i molt divertits. També es va portar a terme l’activitat Superchef, un taller de cuina infantil en anglès a càrrec de l’escola Helen Doron.

També per la tarda va tenir lloc una xerrada a càrrec de l’empresa Aislaconfort, en la que es va parlar de la importància i els avantatges de tenir casa nostra ben aïllada i es van explicar tècniques d’aïllament basades en la injecció de materials, molts d’ells ecològics, com la cel·lulosa, entre d’altres.

El dissabte a la nit els visitants de la fira van poder gaudir de l’espai gastronòmic i de la música en directe de Crazy Rockets, una formació musical amb un ampli repertori de versions dels clàssics del rock and roll dels 50’s i més.

Durant el matí de diumenge va tenir lloc un concert musical a càrrec d’El Tramvia Blanc, que van fer cantar i ballar a petits i grans.

Seguidament,  l’Associació protectora d’animals de Granollers (APAG) va fer una passarel·la d’adopció sota el lema “Una nova vida és possible”, amb alguns dels animals que habiten al seu centre.

Per concloure la programació, el grup Tocats per la sardana va fer una Ballada de sardanes.

Dissabte i diumenge, TLA va posar en servei un bus llançadora gratuït en horari de la fira i amb una freqüència de pas de 15 minuts, que va acostar els lliçanencs al recinte firal.

 

Documents adjunts