El projecte “Receptes de Nadal intergeneracionals” promou, a través de la cuina, el treball en equip i l'intercanvi d'experiències entre gent gran i joves.

">

Receptes de Nadal intergeneracionals

Última revisió 12-01-2023 14:19
12/01/2023

El projecte “Receptes de Nadal intergeneracionals” promou, a través de la cuina, el treball en equip i l'intercanvi d'experiències entre gent gran i joves.

La primera part del projecte “Receptes de Nadal intergeneracionals” va tenir lloc el passat 1 de desembre al Casal de la Gent Gran on l’alumnat del PFI va intercanviar experiències i va treballar una recepta de cuina amb la gent gran del Casal. En la segona part del projecte, els avis i àvies i els nois i noies van cuinar la recepta a la cuina al restaurant La Cruïlla.

El grup de la Pepita va cuinar Rap a la marinera, el de l’Aurora va fer un Pastís de Nadal, el del Miquel Peix a la sal i Carquinyolis, i el grup de l’Àurea va preparar Sopa de Nadal amb galets. L’ambient va ser molt cordial i agradable, i tota una experiència per ambdós col·lectius.

En el projecte “Receptes de Nadal intergeneracionals” participen 4 avis/àvies del Casal de la Gent Gran i els alumnes del PFI. L’objectiu és conèixer quatre receptes de plats típics de Nadal i preparar-los. Un dia és fan 4 grups d’alumnes i cada grup parla amb un avi/àvia, amb unes quantes preguntes preparades (d’on és, records d’infantesa i de la feina, si li agrada cuinar...) amb la finalitat de conèixer-se un mica i, després, la persona gran els explica la recepta. Un altre dia, cada grup cuina la recepta en el restaurant La Cruïlla on poden portar a la pràctica el que els han explicat.