Segon punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al municipi

Última revisió 12-11-2021 14:26
12/11/2021

Ja està en funcionament el segon punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al municipi, ubicat a La Cruïlla.

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) de la Generalitat de Catalunya  va concedir dos ajuts a l’Ajuntament per a la instal·lació de dos punts de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics (potència igual o superior a 15 kW i inferior a 40 kW).

Un dels punts, que ja està actiu, està situat al xamfrà entre la carretera de Caldes de Montbui i el carrer de l’Estornell (La Cruïlla) i l'altre punt de recàrrega està previst situar-lo al número 5 del carrer del Torrent de Can Bosc.

Les Juntes de Govern dels passats 7 de juny i 6 d’octubre van acordar adjudicar la instal·lació d’aquests dos punts de recàrrega a l’empresa Estabanell y Pahisa Mercator SA, per l’import de 10.864,00€ més IVA en el cas del punt situat en el xamfrà entre la carretera de Caldes de Montbui i el carrer de l’Estornell, i per l’import de 12.664€ més l’IVA en el cas del punt situat al número 5 del carrer del Torrent de Can Bosc.

Aquests nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics comptaran amb dues places, com el punt de recàrrega situat a l’aparcament del carrer de l’Aliança.

Des del juliol de 2017, Lliçà d’Amunt compta amb un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics a l’aparcament del carrer de l’Aliança, que permet carregar dos vehicles a la vegada, per això hi ha dues places d’aparcament reservades.

Durant aquest temps, el volum de càrregues s’ha anat incrementant, passant de 74 càrregues el 2017 a 204 el 2018, 543 l’any 2019 i 779 l’any 2020.

L’Ajuntament aposta per fomentar la compra de vehicles elèctrics i híbrids entre la ciutadania. El vehicle elèctric contribueix a reduir el soroll i les emissions locals de NOx, PM10 i d’altres contaminants, millorant la qualitat de l’aire allà on circula el vehicle, amb els beneficis per a la salut que això comporta.

Com funciona un punt de recàrrega

El punt de recàrrega de vehicles elèctrics funciona amb connectors tipus 2 o “Mennekes”; és totalment gratuït i el temps màxim de recàrrega és de dues hores.

Per iniciar la recàrrega el primer pas és escanejar el codi QR d’una de les dues tapes dels connectors i introduir l’usuari i la contrasenya; el connector seleccionat s’activarà i s’iniciarà la recàrrega. Per això, cal disposar d’un telèfon intel·ligent o smartphone amb lector de codis QR.

En cas que la persona usuària no estigui donada d’alta en el servei es pot fer a través del mateix codi QR a l’opció “registra’t” i omplint el formulari. Un cop efectuada l’alta del servei, la persona usuària rebrà les dades d’accés per correu electrònic (usuari i contrasenya) i ja podrà iniciar el procediment de recàrrega.

Tot aquest procés està explicat en l’apartat d’instruccions del punt de recàrrega.

Les dades de registre serveixen per a tots els punts de recàrrega gestionats per Estabanell Energia, que es poden consultar a través del web: https://www.e-mobilitat.cat/.

El telèfon d’incidències és el  900 250 260.