Nou programa a les escoles: "Anem a la piscina"

Última revisió 22-09-2022 09:55
21/09/2022

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida al programa “Anem a la piscina”, per iniciar en el medi aquàtic l'alumnat de P5 de les tres escoles del municipi.

Les regidories d’Educació i Esports inicien un nou programa, adreçat als alumnes d’infantil de les escoles del municipi: “Anem a la piscina”.

Aquest programa, inclòs en el Pla Local Educatiu Educ360, té l’objectiu d’iniciar els infants en el medi aquàtic.

“Anem a la piscina” ha començat el primer trimestre d’aquest curs escolar 2022-23 i es concreta en una hora a la setmana de natació dins de l’horari lectiu per als alumnes de P5 de les tres escoles del poble.

La natació és un dels esports més complets que existeixen on els infants poden millorar les capacitats físiques, adquirir experiències motrius que no són possibles en el medi terrestre o no es poden fer amb la mateixa seguretat, desenvolupar funcions intel·lectuals i capacitats psicomotrius, tenir un millor domini pulmonar i també inculcar hàbits saludables i higiènics. Però, és important introduir aquest esport en edats petites i progressivament, per ajudar a la seva familiarització i a la pèrdua de la por.

El pressupost d’aquest projecte per tres mesos del curs escolar, de setembre a desembre, és de 13.470 euros, que inclou les tarifes de la piscina i del transport, ja que s’anirà a la piscina de Caldes de Montbui.

L’Ajuntament assumirà una part del cost i l’altra part anirà a càrrec de les famílies dels alumnes que realitzin l’activitat; s’ha establert un preu públic de 10€.

Les escoles bressol municipals Nova Espurna i Palaudàries també inclouen l’activitat de piscina en el seu projecte educatiu per als infants més grans, de 2 a 3 anys. Aquesta activitat es realitza durant el tercer trimestre del curs escolar, un cop per setmana i en horari lectiu, al centre esportiu municipal Ègora Canovelles. El projecte té un cost de 1.717,09€.

"Anem a la piscina"