Zona de "Petó i adéu" a l'escola Els Picots

Última revisió 08-01-2020 12:43
08/01/2020

Avui ha començat, a l'escola Els Picots, aquest mètode per deixar i recollir els nens i nens que té per objectiu afavorir la seguretat reduint el nombre de vehicles que circulen dins la zona d’estacionament.

L’Ajuntament va pintar, el passat desembre, una àrea de “Petó i adéu” a l’entorn de l’escola Els Picots del centre urbà, que ha entrat en funcionament avui dimecres 8 de gener. Es tracta d’un espai d’aparcament que a les hores d’entrada i sortida de l’escola (des d’un quart d’hora abans fins a un quart d’hora després; la regulació horària estarà indicada en plafons informatius) estarà reservat perquè les famílies que porten els fills a l’escola amb cotxe puguin parar uns segons i, de forma ràpida, acomiadar els menuts a peu de vorera des del vehicle, sense interrompre el trànsit; també a l’hora de recollir-los de l’escola.

L’objectiu és que el “Petó i adéu”, delimitat de forma ben visible, funcioni com una mesura  per augmentar la seguretat dels alumnes i evitar taps de trànsit.

“Petó i adeu” és l’adaptació de la iniciativa “Kiss and ride”, un projecte pioner que ja fa temps que funciona amb èxit en diferents ciutats europees.