Definició dels nous Parcs urbans de Ca l'Artigues i Palaudàries 2019

Durant els mesos de febrer i març, l’Ajuntament va iniciar un procés participatiu obert a la ciutadania per definir la forma, usos i activitats de dos àrees verdes del nostre municipi, que s’han anomenat el Parc de Ca l’Artigues i el Parc de Palaudàries, amb els objectius d’aportar una major qualitat ambiental i paisatgística als barris, i millorar i crear nous espais de socialització a l’aire lliure.

Resultat i execució

L’Ajuntament està executant les obres del Parc de Ca l’Artigues, situat a l’entorn de l’Escola Rosa Oriol i Anguera, deixant per una segona fase la millora dels voltants del Centre Cívic. L’àrea d’actuació del Parc de Ca l’Artigues comprèn una superfície aproximada de 31.800m2 i es divideix en 12 actuacions principals. L’obra inclou l’arranjament i creació de zones infantils, la preparació d’una zona de cal·listènia, l’adequació d’una àrea per a salts de BTT i zones de descans i pícnic. El pressupost de les obres adjudicades del Parc de Ca l’Artigues és de 383.999,02 € (IVA inclòs).

Per altra banda, l’anomenat Parc de Palaudàries anirà de l’Escola Miquel Martí i Pol passant pel Centre Cívic i el Casal de la Gent Gran i fins arribar al CAP. El projecte s’ha dut a terme en 4 fases. El pressupost és de 10.000€ per fase, en total uns 40.000€.
L’àrea d’actuació del Parc de Palaudàries comprèn una superfície aproximada de 36.600m2 i es divideix en 10 actuacions principals. S’ha instal·lat una nova tirolina, mobiliari urbà, jocs infantils (caseta i tobogan) i s’ha construït un àmbit de sorral, així com la plantació del talús que limita amb el vial de l’Escola Miquel Martí i Pol.

Retorn del procés

En aquest procés participatiu, a càrrec de l’empresa Baobab Estudio, es va convidar de manera especial les entitats locals i les AMPES dels centres educatius.

Aquestes dues zones verdes són properes a escoles; l’Escola Rosa Oriol i Anguera en el cas del Parc de Ca l’Artigues, i l’Escola Bressol Municipal Palaudàries i l’Escola Miquel Martí i Pol en el cas del Parc de Palaudàries.

El Parc de Ca l’Artigues anirà de l’Escola Rosa Oriol i Anguera, passant pel Centre Cívic Ca l’Artigues i fins arribar al Patinòdrom de Ca l’Esteper.

El Parc de Palaudàries anirà de l’Escola Miquel Martí i Pol, passant pel Centre Cívic i el Casal de la Gent Gran de Palaudàries i fins arribar al CAP d’aquesta zona.

El resultat del procés participatiu es va fer públic el passat 16 de novembre en dues sessions, al matí al Centre Cívic Ca l’Artigues i a la tarda al Centre Cívic Palaudàries.

Els projectes del Parc de Ca l’Artigues i del Parc de Palaudàries, que inclouen replantar arbres, accessos, sorrals, circuits, elements lúdics per a diferents grups d’edat i zona de pícnic, es portaran a terme per fases.

Documents

Procès participatiu

  • 23 de febrer -  primera sessió consistent en una passejada conjunta per observar l’estat d’aquests espais i ser més conscients dels aspectes positius i negatius actuals.
  • 9 de març - segona sessió serà de debat per grups d’interès on es definirà com volem que siguin els nous parcs de Lliçà d’Amunt. Les sessions de debat tindran lloc a les 11h, al Centre Cívic Ca l’Artigues, per al Parc de Ca l’Artigues, i a les 17h, al Centre Cívic Palaudàries, per al Parc de Palaudàries.

 

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 22-02-2023 14:01