La Escuela Nacional

Història

L’Escola Nacional va ser construïda a finals del segle XIX. A la planta baixa hi havia les aules de l’escola i, a la planta superior, les oficines de l’Ajuntament.

Inicialment, l’edifici tenia dues aules: una per als nens i, una altra, per a les nenes. Era una escola unitària en què els alumnes entre 6 i 14 anys compartien el mateix espai educatiu.

L’any 1920, l’Ajuntament va aprovar un pressupost de 7.500 pessetes per dur a terme reformes a l’edifici. El 1921, l’escola va continuar amb les dues aules a la planta baixa, mentre que la planta superior es va destinar a dos habitatges: un per a la mestra de les nenes i, l’altre, per al mestre dels nens. La porta d’entrada a l’habitatge encara es conserva.

Com a escola, aquest edifici va tancar les seves portes el curs 1967-1968. Els nens i les nenes de Lliçà d’Amunt van ser traslladats a les noves escoles, on actualment hi ha l’Escola de Música de la Vall del Tenes.

A principis dels anys 70, mitjançant un acord entre l’Ajuntament i la família de can Tuixells, l’edifici va passar a ser propietat privada.

Carrer d'En Bosc,18 08186 - Lliçà d'Amunt

Imatges

Et pot interessar

Última revisió 2024-03-14 10:23:39