De l’1 a l’11 de setembre tornarem a gaudir de la nostra Festa Gran de la manera tradicional,  recuperant els espai festius com l’Embarraca’t, les emblemàtiques proves de La Juguesca, les activitats itinerants que omplen els carrers de gent, però també amb novetats importants.

">

Recuperem la Festa Major!

Última revisió 24-08-2022 12:14
29/07/2022

De l’1 a l’11 de setembre tornarem a gaudir de la nostra Festa Gran de la manera tradicional,  recuperant els espai festius com l’Embarraca’t, les emblemàtiques proves de La Juguesca, les activitats itinerants que omplen els carrers de gent, però també amb novetats importants.

El tret de sortida serà el dijous 1 de setembre amb el Toc d’inici de la Festa Major, que inclourà el tradicional pregó.

El cap de setmana 2, 3 i 4 de setembre se celebrarà la 42a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes, al nou circuit de Can Montcau, enguany recuperant  l'espai lúdic-festiu al voltant del circuit, amb inflables i concerts, que començaran la nit de divendres 2 de setembre. Aquest any, per  millorar la mobilitat, s'habilitaran diverses zones d'aparcament al centre urbà properes a las parades del Bus Urbà gratuït (llançadora), que accedirà des del centre al circuit, per una itinerari alternatiu i amb una freqüència d’expedicions continua.

Una de les novetats més important d’aquesta Festa Major és la celebració de les 50es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, que tindran lloc el diumenge 4 de setembre al Pavelló d’Esports Municipal i comptarà amb les actuacions de grups de folklore de Kènia i Bulgària.

Una altra novetat de l’edició és el Concert amb l’Orquestra Simfònica “VOZES” programat pel diumenge 11 a la tarda a l’Embarraca’t. Es tracta d’un projecte musico-social per a infants i adolescents, dirigit pel veneçolà Pablo González, que té per objectiu crear una orquestra i un cor on tots siguin iguals independentment dels recursos que tinguin.

La Festa comptarà amb els actes tradicionals com el Sopar de les Àvies, la Festa d’Homenatge a la Vellesa, el concert i el ball de Festa Major, exposicions, l’acte institucional de la Diada, exhibicions i competicions esportives, el correfoc, la ballada de gegants i espectacles de caire familiar, un d’ells programats en el marc de la campanya de recollida selectiva “Superacciona’t”, que ens convidarà a reflexionar, en clau d’humor, sobre la necessitat de separar bé els residus.

Les nits a l’Embarraca’t s’ompliran de bona música, amb propostes per als i les joves, com el Vaparir Tour i d’altres per als no tan joves.

La Juguesca torna amb més força que mai, amb nous reptes originals i divertits que posaran a prova les cinc colles participants i també gaudirem dels clàssics com la cercavila o l’estirada del tractor.

Les entitats tornaran a ser protagonistes de la nostra festa, organitzant i col·laborant en diversos actes del programa festiu i gestionant l’oferta gastronòmica de l’Embarraca’t, que estarà obert del dijous 8 al diumenge 11 de setembre.

Per facilitar la mobilitat i fomentar l’ús del transport públic, s’ampliaran els horaris del bus urbà (TLA) els dies 8, 9, 10 i 11 de setembre. Les línies A3 (Centre-Can Xicota), A40 (Tricentenari-Can Farell) i A21 (Centre-La Serra-Palaudàries) circularan des que acabi el servei diürn fins a les 6 de la matinada, la freqüència de pas serà d'una hora. En el cas de la línia A21, es complementarà el bus nocturn amb el Servei Taxi Bus (STB) gratuït, que tindrà parada al barri de Can Salgot (parada Passeig Sant Valerià - Ausiàs March) per apropar la Festa Major a les persones usuàries de Can Rovira Vell i Nou.

La novetat més important relacionada amb el transport és la creació de la T-Festa, un abonament especial per a joves a un preu de 5€ amb viatges il·limitats pels 4 dies (8, 9, 10 i 11 de setembre) i vàlid per a les tres línies (A3, A21 i A40). Aquest abonament es podrà adquirir i pagar en línia a principis de setembre.

Podreu descobrir els plats forts de la Festa Major al programa que es repartirà a finals d’agost, juntament amb el butlletí Informa’t del setembre. A l’espai festa del web (llam.cat/festa major) també trobareu el programa en línia, l’agenda d’actes, horaris de TLA, consells de mobilitat, etc. Amb l’etiqueta #Lliçàdefesta podreu compartir els vostres moments  gaudint de la Festa Major, seguir el dia a dia del programa festiu i la informació d’última hora.

Enguany, la Festa Major comptarà amb el patrocini de 16 empreses de Lliçà d’Amunt, a les que l’ajuntament agreix el seu suport per fer possible, un any més, la celebració de la nostra Festa Gran.

 

Espectacle pirotècnic
Espectacle pirotècnic