Lliçà Creix amb tu!

El govern municipal us anima a participar en el procés participatiu que sota el lema “Lliçà creix amb tu” per pensar entre tots i totes quin és el centre urbà que volem.

Ll’Ajuntament va signar un conveni amb l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per al desenvolupament urbanístic estratègic del municipi, que es concreta en els sectors Centre-Can Guadanya Vell i Centre-Can Francí, amb l’objectiu de definir un sector com a nou centre urbà de la població on s’hi desenvolupin activitats residencials, comercials i terciàries. Aquest projecte urbanístic implicarà la construcció d’entre 600 i 700 habitatges al centre del municipi, dels quals prop de 200 seran en règims protegits, en una superfície d’unes 12 hectàrees delimitada pel carrer de la Fàbrica, al sud; el carrer de l’Aliança, al nord; l’avinguda dels Països Catalans i el riu Tenes, a l’est; i els carrers d’Anselm Clavé i Sala Ambròs, a l’oest. Aquest espai urbà és majoritàriament de propietat privada i s’utilitza actualment com camps de conreu i aparcament. Aquest projecte, a més de potenciar el centre urbà, donarà sortida a la necessitat d’habitatge assequible i de lloguer per a gent jove i gran. I també s’ampliaran els metres quadrats del municipi destinats a activitat comercial i serveis de proximitat, que revertiran en l’ocupació. I es preveu que els baixos dels blocs es destinin a usos comercials.

El projecte també compta amb el suport tècnic entre la Universitat Politècnica de Catalunya per a l’assessorament en el desenvolupament d’aquest sector centre, amb l’objectiu de realitzar el seguiment, supervisió i anàlisi de les propostes de desenvolupament urbanístic del sector redactat i tramitat per l’Institut Català del Sòl.

El procés de participació ciutadana que es porta a terme en relació a la creació d’un nou centre per Lliçà d’Amunt que està desenvolupant l’Incasòl va a càrrec de l’empresa Col·lectiu Punt 6, adjudicatària d’aquests treballs. Les sessions de treball s’han iniciat aquest mes de setembre.

Documents del procés participatiu

Vols més informació?

 

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 15-04-2021 13:52