L'Ajuntament de Lliçà d'Amunt assoleix el 100% dels indicadors de transparència

Última revisió 20-05-2022 14:54
20/05/2022

Per sisè cop l’Ajuntament obté el Segell InfoParticipa, enguany complint amb la totalitat d’indicadors avaluats.

L’Ajuntament ha revalidat, un any més, el Segell InfoParticipa, un reconeixement a la transparència informativa del web municipal, atorgat pel grup de recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Segons el regidor de Comunicació i Transparència, David Morales, “hem assolit aquesta fita després d’anys apostant per facilitar l’accés de la ciutadania a tot tipus d’informació de la gestió municipal, però també endreçant-la i fent-la entenedora amb gràfics i contextualitzant-la.”

En aquesta 9a edició, s’han mantingut els 52 indicadors de l’edició de 2020, però s’ha augmentat el nivell d’exigència en el contingut i forma d’alguns dels ítems. Enguany, amb la posada en marxa de les Cartes de serveis municipals, l’Ajuntament ha aconseguit el 100% de transparència, només 43 ajuntaments dels 947 municipis catalans han assolit aquesta nota. Pel que fa a la comarca del Vallès Oriental, són cinc els ajuntaments que compleixen amb la totalitat dels indicadors
avaluats: Granollers, La Garriga, Llinars del Vallès, Montmeló i Lliçà d’Amunt.

Per a l’atorgament d’aquest distintiu de qualitat, el grup d’investigació ComSET basa el seu anàlisi en les informacions publicades al web municipal a partir de tres eixos:

  • La informació sobre els representants polítics.
  • La informació sobre el municipi i la gestió de recursos col·lectius.
  • Les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana.

Totes les puntuacions es poden consultar al Mapa Infoparticipa creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La cerimònia de lliurament de la novena edició del Segell Infoparticipa va tenir lloc el dilluns 9 de maig a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’Alcalde, Ignasi Simón, va ser l’encarregat de recollir el guardó.

Moment del lliurament del Segell Infoparticipa 2021
Moment del lliurament del Segell Infoparticipa 2021

Et pot interessar