Lliçà d'Amunt obté l'ascens a la Lliga EBA de bàsquet

Última revisió 18-05-2020 17:41
18/05/2020

L’equip sènior masculí del Club Bàsquet Lliçà d’Amunt, com a subcampió del grup 1 de Copa Catalunya (màxima categoria del bàsquet català), ha obtingut una fita històrica, l’ascens a la Lliga EBA de bàsquet.

Amb l’inici de l’estat d’alarma a causa de la pandèmia del COVID-19, les federacions espanyola i catalana de bàsquet van donar per finalitzades les competicions de forma oficial.  En aquell moment, el Ripotrans-Lliçà d’Amunt ocupava la segona posició a la classificació i aquesta posició li ha permès l’ascens de categoria.

La propera temporada, l’equip lliçanenc jugarà al grup C de la Lliga EBA, la quarta divisió de bàsquet estatal, juntament amb dos equips vallesans més, el CB Mollet i el CB Granollers.

En un comunicat de Twitter, el CB Lliçà d’Amunt feia saber oficialment, divendres passat, que el seu equip sènior masculí era nou equip de lliga EBA, “gràcies al projecte que s’ha portat a terme durant aquests últims quatre anys i a la feina ben feta”. El club indicava que era tot un honor tenir el club en aquesta categoria i situar Lliçà d’Amunt dins del mapa estatal del bàsquet. El CB Lliçà d’Amunt donava les gràcies a tots els participants, equip tècnic i jugadors que durant aquests darrers anys han treballat per aconseguir que aquest somni hagi esdevingut realitat.

El Club Bàsquet Lliçà d’Amunt es va crear l'any 1987. Van començar a Tercera Catalana i la temporada 2008-2009 van ascendir a segona. Van estar a Segona Catalana fins la temporada 2011-2012, que van ascendir a primera. Van estar a Primera Catalana fins la temporada 2016-17, que van ascendir a Copa Catalunya. I aquesta temporada 2019-2020 arriba l’ascens a Lliga EBA.

Durant tots aquests anys i ascensos han passat molts jugadors pel primer equip del club i, gràcies a l’esforç de tots ells i dels diferents equips tècnics i juntes directives, s’ha arribat a aquesta fita històrica.

Des del 2016, el tècnic del primer equip és Romà Cutrina, acompanyat de Txus Rodríguez i Víctor Monteys. Aquesta temporada els jugadors del primer equip han estat: Ramon Espuña, Eduard Parera, Rafa González, Marc Rabaseda, Sergi López, Gerard Bogunyà, Xavi García, Albert Masllorens, Precious Osakpolor, Arnau Jaime i Sergi Pino.Els capitans són: Parera i González.

En declaracions a la premsa, l’actual president del Club Bàsquet Lliçà d’Amunt, Isaac Terrones, ha dit: “L’afició, els patrocinadors i l’Ajuntament ens han ajudat molt”. Per la seva banda, el tècnic del primer equip, Romà Cutrina, ha declarat: "Hem arribat aquí per quedar-nos-hi".

L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt se suma a la pluja de felicitacions que ha rebut l’equip, li agraeix el seu treball i el fet d’haver portar el nom del nostre poble per tota Catalunya, i li desitja molts encerts en l’estrena en la competició de la Federación Española de Baloncesto, que portarà el nom de Lliçà d’Amunt arreu de l’Estat Espanyol.

L’Alcalde, Ignasi Simón, i el regidor d’Esports, Fran Sánchez, van felicitar directament, el passat divendres, el club, els tècnics i els jugadors a través d’una vídeo –trucada, en un ambient distès i divertit, ple de somriures.

Aquest ascens és el premi a l’esforç, el sacrifici i la constància de molta gent que ha estat al club sumant entre tots els seu petit granet de sorra. Aquest ascens ha estat gràcies a molts jugadors i jugadores, molts entrenadors i entrenadores, directius/es, enorme quantitat de pares, mares i famílies de Lliçà d’Amunt i dels pobles propers que han ajudat a fer créixer l’entitat.

El Club Bàsquet Lliçà d’Amunt ha contribuït, durant tots aquests anys, al creixement esportiu del nostre poble i ha treballat de forma incansable en la formació d’infants i joves no només en el bàsquet sinó també en valors i hàbits esportius.

El Club iniciarà ara els contactes amb tots els jugadors per configurar la plantilla de l’any vinent, que liderarà el lliçanenc, format al Club i capità de l’equip, Edu Parera.  

El Club Bàsquet Lliçà d’Amunt també té bàsquet femení en totes les categories i el primer equip femení juga a Primera Catalana.

El CB Lliçà d’Amunt ha fet un vídeo per celebrar l'ascens, que us adjuntem: https://youtu.be/WY6bP0XXjOw.

 

 

 

 

Equip sènior masculí del Club Bàsquet Lliçà d'Amunt
Equip sènior masculí del Club Bàsquet Lliçà d'Amunt

Vídeos

LLIKIS a EBA