El parc mòbil de l’associació de voluntaris serveix per millorar l’activitat preventiva i d’emergències que realitza l’entitat al nostre poble.

">

Protecció Civil incorpora nous vehicles al seu parc mòbil

Última revisió 04-06-2021 09:19
06/10/2020

El parc mòbil de l’associació de voluntaris serveix per millorar l’activitat preventiva i d’emergències que realitza l’entitat al nostre poble.

Ahir a la tarda, va tenir lloc l’acte oficial de lliurament del furgó Mercedes Benz model Sprinter que l’empresa CDC Hiacre ha cedit, gratuïtament, a l’associació de voluntaris de Protecció Civil i en el que s’ha instal·lat una clínica mòbil de primers auxilis.

Els voluntaris de Protecció Civil van ser els encarregats de mostrar a l’empresa la conversió del vehicle en un clínica mòbil de primers auxilis amb tot el material sanitari imprescindible, que tot i no ser una ambulància i per tant no pot fer trasllats a centres hospitalaris, servirà per fer assistències sanitàries en el lloc dels fets amb més privacitat i comoditat, tal com va explicar el cap de Protecció Civil.

L’Alcalde, Ignasi Simón, va reiterar el seu agraïment als representants de l’empresa lliçanenca CDC Hiacre, que col·labora des del 2019 amb l’Ajuntament a través de la regidoria d’Acció Social, realitzant aportacions econòmiques i/o materials per ajudar a les persones i famílies més desprotegides, proposades, previ estudi dels casos, pels serveis socials municipals. El passat mes de juny, l’empresa i l’Ajuntament van signar un altre conveni amb l’objectiu d’ampliar l’àmbit de col·laboració a altres entitats del municipi sense ànim de lucre, que ha donat com a resultat la cessió gratuïta d’aquest vehicle, valorat en 10.000 euros, a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil.

Els representants de l’empresa es van mostrar molt satisfets amb el resultat i amb l’experiència de col·laboració amb l’Ajuntament, que segons van manifestar tenen la voluntat de continuar mantenint. Un dels seus treballadors, amb 40 anys de servei a l’empresa i que es jubila aquest any, va ser l’encarregat de fer la donació simbòlica del vehicle a l’associació.

Juntament amb aquest nou vehicle, Protecció Civil també ha adquirit un cotxe Citroën model C8 de segona mà, comprat fa un any a un preu simbòlic de 1.000 euros, que està adaptat per una cadira de minusvàlid al darrera. Aquestes noves incorporacions passen a complementar la flota de l’associació, que també compta amb: un turisme Nissan Navara 4x4 de 5 places i un turisme Mazda B2000 4x4 de 5 places per a l’ADF; un camió Unimog 4x4 de 3 places per a l’ADF i Protecció Civil; i una furgoneta Iveco Daily de 3 places, un quad Yamaha Bruin 350 d’una plaça i una furgoneta Ford Trànsit de 6 places per a Protecció Civil.

Tot aquest parc mòbil serveix per millorar l’activitat que realitza aquesta associació de voluntaris al nostre poble: serveis preventius; incendis (de material urbà, forestals, de matolls, de vehicles, industrials, en habitatge i en parcel·les); accidents (de trànsit amb ferits o sense i laborals); assistència sanitària (a la via pública i en domicilis); serveis a la gent gran; serveis d’animals; serveis relacionats amb el medi ambient; tractament i neteja de la via pública; activacions per plans d’emergència; visites a masies; rescat i recerca de persones; i molts altres serveis.

L’associació de voluntaris de Protecció Civil es va fundar l’any 2001 per un grup de lliçanencs amb la finalitat de servir al poble en situacions d’emergència; està operativa els 365 dies de l’any durant les 24h del dia.  L’associació, que també forma part de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) L’Alzina, compta actualment amb 25 voluntaris.