Casal municipal: preguntes freqüents

Perquè no hi ha servei d’acollida?

 • El servei d’acollida sempre s’ha pogut fer integrant infants d’edat i cursos diferents ja que la demanda era més baixa. El fet de  que el casal es faci en tres localitzacions diferents i que a causa de la Covid-19 comporti més riscos el fet de barrejar grups ha fet que declinem la possibilitat d’organitzar l’acollida  en favor d’una proposta més bàsica de casal. En futures edicions esperem poder oferir de nou el servei d’acollida.

Es faran grups bombolla? Quants infants i/o joves hi haurà per a cada grup? Es barregen les edats?

 • La normativa actual diu que el nombre màxim ha de ser de 24 persones per  grup, tot i que es farà el possible per a que els grups siguin segurs i les ràtios les recomanades.  Els grups solen estar organitzat per edats, com a l’escola, però en cas de que les inscripcions no permetin fer grup propi o altres situacions similars, pot ser que els grups es conformin agrupant-se infants d’altres edats, sempre amb un criteri que permeti el bon funcionament del grup i sense grans salts d’edat.

Quants monitors hi haurà al servei de piscina?

 • Cada casal (és a dir, cada escola) anirà a la piscina un dia per setmana, mínim, que pot variar en funció del número d’inscripcions finals.  Hi aniran tots els grups d’una mateixa escola, per tant, tots els monitors i monitores, també hi haurà el servei de socorrisme. Si un infant no vol anar a la piscina no podrà venir aquell dia al casal.

Es retornen els diners en cas de no poder venir a algun dels serveis?

 • L’import del diferents serveis es retornaran només en cas de que estiguin relacionats amb la Covid-19 o bé amb altres motius mèdics de força major que hauran de ser degudament justificats (accidents, intervencions, etc).  En cas contrari no es farà retorn dels imports.  El retorn de les quotes es farà sempre per les setmanes no gaudides i no es farà efectiu fins al tercer trimestre de l’any en curs.

En cas de Covid-19, es té en compte el retorn de l’import en aquests casos:

 • Quan al casal, seguint les indicacions dels rastrejadors del CAP, confinem un grup del per què hi ha hagut algun positiu en Covid-19 dintre del casal.
 • Quan un infant o jove hagi estat contacte estret d’una persona positiva aliena al casal i hagi estat confinat/da. En aquest cas s’ haurà de justificar d’alguna manera per poder fer el retorn de diners. Aquest justificant pot ser del CAP o  el justificant de fer-se la prova  PCR.

El servei de menjador serà amb cuina pròpia o amb servei de càtering? Puc demanar servei de menjador esporàdic?

 • Com que aquest any no es sap encara quina demanda tindrà el servei de menjador ens és molt difícil saber com es farà a cada escola, doncs dependrà molt del número d’infants que el necessitin. Per tant, caldrà veure quina serà la demanda per acabar de quadrar com ha de poder donar-se el servei amb el màxim de qualitat i de seguretat que siguin necessaris. Es podrà demanar servei de menjador esporàdic si s’avisa amb mínim un dia d’antelació i fent el pagament en metàl·lic a la mateixa escola.

Puc demanar serveis per setmanes no consecutives?

 • No s’accepten inscripcions en setmanes no consecutives exceptuant els casos molt específics i derivats d’una situació degudament justificada que passarà a estudiar-se.

Es poden ampliar setmanes al casal?  

 • No es podran ampliar setmanes un cop hagin començat els casals. Teniu temps fins el 21 de maig en cas d’haver-lo inscrit i voler ampliar més setmanes. Un cop passat el termini d’inscripció ja no hi ha opció de fer-ho.

Quins tipus d’activitats es realitzaran? 

 • Pels més petits, de P3 a 6è, es combinaran activitats esportives i activitats de lleure juntament amb manualitats i jocs diversos, sempre mantenint les distàncies i seguint els requisits i normatives que ens demanin per poder-les portar a terme.
 • En els tres centres es realitzarà el mateix programa d’activitats i s’unificaran els mateixos criteris. Les activitats estaran adaptades a les edats de cada grup i supervisades en tot moment per l’equip dels nostres monitors/es. No es realitzaran activitats lúdiques com excursions, inflables, etc...
 • A casal jove també es combinarà una sèrie d’activitats esportives i també activitat de caire més lúdica, amb tallers diversos, jocs i també alguna petita sortida al municipi i, sempre que la normativa ho permeti, alguna altre sortida propera.

La nostra intenció amb un i altre casal és donar un servei a les famílies i també que els infants i joves tinguin un espai de retrobament i de relació i puguin gaudir d’activitats de lleure en època estival.

Hi haurà alguna reunió informativa?  

Si.  Les reunions es realitzaran següents dies:

 • Escola Els Picots: dilluns 21 de juny a les 18h al pati de l’escola.
 • Escola Miquel Martí i Pol: dimarts 22 de juny a les 18h al pati de l’escola.
 • Escola Rosa Oriol i Anguer: dimecres 23 de juny a les 18h al pati de l’escola.

Casal Jove

 • Biblioteca Ca l'Oliveres:  dimarts 22 de juny a les 18h                

Per a fer consultes més concretes o altres, també us podeu adreçar al correu llam.casalmunicipal@llicamunt.cat

 

 

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 21-06-2021 15:46