Informació sobre el Coronavirus

Última revisió 17-03-2020 12:36
16/03/2020

L'Ajuntament posa en marxa un protocol preventiu per contenir la incidència del coronavirus COVID-19.

 

16/03/2020 - 14:00

L'Ajuntament publica noves mesures de prevenció i restricció que se sumen a les ja establertes per la declaració de l'estat d'alarma: canvi d'horaris i supensió de serveis, tancament de parcs infantils i mesures de caire organitzatiu.

 • A partir de dimecres 18 de març només funcionaran les línies A3, A7, A11, A21, A22 i A40 dels Transports de Lliçà d'Amunt. Més informació
 • Les cites previstes pel servei d’expedició i renovació del Document Nacional d’Identitat (DNI) al municipi queden suspeses temporalment.
 • Mentre duri l'Estat d'Alarma el Registre Civil només estarà operatiu per naixements i defuncions. L'horari d'atenció serà dimecres de 9 a 11 hores.
 • Es proceceix al tancament dels parcs infantils per evitar preventivament el seu ús per part de la ciutadania.

15/03/2020 - 10:30H

14/03/2020 - 20:30H

 • L'Ajuntament publica consells per gestionar els residus generats per malalts o cuidadors de persones amb Covid-19: Més informació

14/03/2020 - 13:00H

 • Es tanquen la Deixalleria Municipal de Palaudàries i la Deixalleria Comarcal de Lliçà d'Amunt, per ordre de l'Ajuntament i el Consorci per la Gestió de Residus del Vallès Oriental.

14/03/2020 - 08:30H

RESOLUCIÓ SLT/737/2020, de 13 de març, per la qual s'adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.

 • S'ordena el tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració, per part de la Generalitat de Catalunya.
 • Es suspenen les activitats col·lectives, de caràcter públic i privat, recreatives i d'oci, activitats culturals, religioses o similars celebrades en espais tancats o oberts i que impliquin una concentració de més de 1.000 persones. No podran superar un terç del seu aforament.
 • Es tanquen grans zones comercials, locals d'oci, i establiments que no siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l'alimentació.
 • Es prohibeixen totes les batudes de caça i totes les accions de caça col·lectiva, entenent com a tals aquelles en què participin dos o més caçadors, per ordre de la Generalitat de Catalunya.
 • Es manté el servei dels Transports de Lliçà d'Amunt (TLA) sempre que pugui garantir-se la distància entre els usuaris de més d'un metre.
 • Per tal d'incrementar la protecció del personal dels operadors davant eventuals contagis, es determina la supressió de la venda de bitllets als autobusos (sempre que hi hagi altres alternatives d'adquisició dels títols de transport) per part de la Generalitat de Catalunya.
 • Més informació

13/03/2020 - 13:50H

Com a mesura de contingència, reprogramació, reorganització i protecció del personal sanitari, el CAP de Palaudàries queda tancat a partir del proper dilluns, 16 de març, per poder garantir, amb la màxima solvència, els serveis sanitaris de l’àrea bàsica de la Vall del Tenes durant aquest període en el que ens trobem en fase d’emergència-1 del Coronavirus.

13/03/2020 - 09:50H

Com a mesura preventiva i de manera temporal es tanquen tots els equipaments municipals des d'avui divendres 13 de març.

12/03/2020 - 17:30H

Amb motiu del Comunicat de pas d'alerta a d'emergència-1 del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents de potencial alt risc, l'Ajuntament actualitza les mesures preventives per contenir la incidència del coronavirus COVID-19.

12/03/2020 - 15:00H

Comunicat de pas d'alerta a d'emergència-1 del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents de potencial alt risc.

Es comunica que el pla d'actuació del pla PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc, passa de fase d'alerta a EMERGÈNCIA-1. En la reunió del Consell Assessor d'avui s'han pres les següents mesures, d'aplicació a partir de demà divendres dia 13 de març:

 • S'ordena el tancament les llars d'infants, les escoles, els instituts i els centres universitaris de tot Catalunya.
 • S'ordena el tancament dels casals cívics i de gent gran de la Generalitat amb la finalitat.de protegir els col·lectius més vulnerables.
 • Més informació

12/03/2020 - 14:10H

L'Ajuntament posa en marxa un protocol preventiu per contenir la incidència del coronavirus COVID-19.

Se suspenen temporalment les activitats i esdeveniments municipals amb concentració de persones previstes per als propers 15 dies, del 12 al 27 de març.

11/03/2020 - 14:45H

Comunicat d'actualització de la fase d'alerta del Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents de potencial alt risc.

Es resumeix a continuació la informació sobre mesures preventives que aquest matí s'han previst en el Comitè Tècnic del Pla. Aquestes mesures, que seran d'aplicació a partir de demà per a un període de 15 dies prorrogable, es detallaran en la comunicació que emetrà el Departament de Salut:

 • A partir de demà dijous, se suspenen o ajornen totes les activitats d'oci, culturals i religioses que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior a 1.000 persones es podrà celebrar, però només si s'ocupa un terç de l'aforament autoritzat. L'objectiu és garantir una distància suficient entre els assistents. La prohibició implica tots els esdeveniments celebrats al país, en espais oberts o tancats, i tant si són oferts per organitzadors públics com per privats.
 • Els esdeveniments esportius s'hauran de fer a porta tancada. Queden al marge d'aquesta restricció els esdeveniments esportius on participin menors d'edat, que podran estar acompanyats per adults.

Mesures de prevenció del coronavirus als centres educatius

El Departament d’Educació demana la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament.

Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

Recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus

Àmbit esportiu

Els esdeveniments esportius, professional si no professionals, que se celebrin a Catalunya es faran a porta tancada, excepte aquells en què hi participin menors d’edat, que podran anar-hi acompanyats.

Mesures de restricció aplicables a espectacles públics, recreatius i d’oci, activitats culturals, religioses o qualsevol activitat col·lectiva

Se suspenen o s’ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones.

En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferiors a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.