Superacciona't

Campanya de sensibilització sobre el reciclatge de residus

Amb l’objectiu d’incrementar de forma significativa les xifres de la recollida selectiva al municipi, l’Ajuntament ha creat una campanya de sensibilització sobre el reciclatge de residus, que començarà aquest mes de gener i tindrà el seu punt àlgid amb el canvi de contenidors previst per aquest any.

Les entitats Ecoembalajes España i Ecovidrio subvencionen la campanya amb uns 6.000 euros. 

Aquesta campanya ens convida a superar-nos tot incorporant superaccions als nostres hàbits, petits gestos per millorar el medi ambient, que ens convertiran en superherois i superheroïnes per al nostre planeta. Tots podem tenir superpoders per transformar el nostre entorn! El futur està a les nostres mans! 

L’eix central de la campanya és la història de la Marta, una jove estudiant lliçanenca que deixa enrere les excuses per no separar els residus quan veu de prop com la contaminació afecta la salut del seu germà. Amb la incorporació de nous hàbits de reciclatge de residus se sent una superheroïna (Súper-Àrtemis) decidida a canviar el món. 

El primer element de la campanya és el repartiment a totes les cases del poble d’un calendari d’aquest 2022, on cada mes la Marta i la Súper-Àrtemis ens mos-tren com passar de les males accions a les bones accions en matèria de reciclatge de residus, i ens expliquen els efectes d’un mal reciclatge i els beneficis de fer-ho bé. 

El calendari barreja il·lustracions amb fotografies. Les il·lustracions mostren els escenaris de la història, que s’identifiquen amb llocs concrets de Lliçà d’Amunt. Les fotografies mostren la protagonista de la història fent les accions. Després del repartiment del calendari vindran altres actuacions que esperem que incideixen en la conducta dels lliçanencs i lliçanenques,  i, separant correctament els residus, puguem entre tots i totes millorar el medi ambient i estalviar diners. 

Identifica’t amb el lema de la campanya i “Superacciona’t!

CALENDARI 2022

     

Vídeos

Superacciona't - presentació de la campanya

Superacciona't - Fracció envasos lleugers

Superacciona't - Fracció vidre

Superacciona't - Fracció paper i cartró

Superacciona't - Fracció orgànica

Superacciona't - Deixalleries

Enllaços

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14-11-2022 18:36