Animals de companyia

Adopta un animal

A Lliçà d’Amunt, cada any es recullen més de 100 gossos que van sols pels carrers, dels quals un 30% s’han escapat dels seus domicilis i són recuperats pels seus propietaris. La resta són animals abandonats, que no tenen xip identificatiu, o bé el xip té dades errònies i s’han de portar a una protectora o centre d'acollida.

Els animals recuperats de la via pública són recollits per l’empresa Rodamons 24h, amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana, a qui l’Ajuntament encarrega la seva custòdia fins que les persones propietàries els reclamen. Aquesta recuperació implica el pagament d’un cost de recollida i custòdia que cal pagar a l’Ajuntament prèviament a la recollida de l’animal. Aquest cost és independent que es pugui aplicar una sanció per incomplir l’Ordenança de tinença responsable d’animals de companyia.

Si al cap de 20 dies ningú reclama l’animal es fa una cessió de l’animal a la mateixa empresa, que l’entra en un programa d’adopció.

Per obtenir informació sobre els animals disponibles per adoptar podeu trucar l’empresa Rodamons 24 al telèfon 647146218.

 

Cens i identificació d'animals

Tenir l’animal registrat és una obligació de la persona propietària, així com tenir-lo identificat amb microxip.

La campanya de control d’animals de companyia realitzada durant el 2017 va fer incrementar en uns 1.700 animals el Registre d’animals de companyia, situant-lo en 3.500. Tenir l’animal registrat és una obligació de la persona propietària, així com tenir-lo identificat amb microxip. Aquests requeriments tenen la finalitat de reduir el nombre de gossos sense identificar al nostre municipi, ja que això deriva en uns costos públics molt elevats (25.000 euros anuals), perquè el 60% dels gossos extraviats que es recullen del carrer (entre 90-100 cada any) no són reclamats per ningú i han de passar a un programa d’adopció.

Malauradament, els centres de residència de gossos estan saturats i no hi ha prou famílies adoptants, de manera que hi haurà un increment radical dels costos els propers anys.

Aquesta problemàtica és molt senzilla de resoldre: cal evitar que els gossos s’escapin dels domicilis i cal saber qui n’és la persona propietària. La identificació amb microxip es pot tramitar a l’Ajuntament per un preu de 20 euros i el cens es realitza de manera gratuïta.

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 02-02-2021 15:29