6 raons per vacunar-te

Última revisió 30-06-2021 14:57
26/05/2021

Arribar a la immunitat de grup és cosa de tothom.

Tot i que la vacunació és una eina habitual del sistema de salut per fer front a diferents malalties, amb la vacuna contra la COVID-19 poden haver-hi certes reticències fruit de rumors, prejudicis i/o desinformació. Per fer front a aquestes reticències, el Servei Català de la Salut , dins del web dedicat a la campanya de vacunació, explica les principals raons per les quals tothom que no tingui contraindicació hauria de vacunar-se:

1. T'immunitzaràs

Amb els anticossos de la vacuna contra la COVID-19, limitaràs al màxim la possibilitat de patir una malaltia que pot arribar a ser molt greu.

2. Minimitzaràs els riscos

Amb la vacuna, reduiràs la possibilitat de desenvolupar símptomes persistents, d’entrar a l’UCI i de morir a causa de la COVID-19.

3. És segur

S’ha demostrat que totes les vacunes aprovades són segures, i el seu ús està avalat per la comunitat científica i pels organismes internacionals. Els beneficis són molt superiors als riscos.

4. Tindràs més recursos sanitaris

Si baixen els contagis, disminuirà la pressió assistencial i, en conseqüència, el sistema de salut et podrà oferir una millor atenció en cas que ho necessitis

5. Protegiràs els teus

El gest de vacunar-te també beneficia la gent que t’envolta: evita que la malaltia es propagui i arribi als teus familiars i amics.

6. Formaràs part de la solució

Amb la vacuna, s’arribarà a la immunitat de grup, podràs recuperar el teu dia a dia i es reduirà l’impacte social i econòmic negatiu provocat per la pandèmia.

Convocatòries de vacunació COVID-19

La campanya de vacunació es desenvolupa de manera progressiva i esglaonada per franges d'edat, segons la disponibilitat de les dosis de la vacuna; al web sobre la vacunació es poden consultar les diverses convocatòries per grup d'edat.

És important que les dades personals (telèfon, mòbil i adreça electrònica) estiguin actualitzades a la base de dades del sistema sanitari català. Visita el web de La Meva Salut per actualitzar-les.

 

Documents adjunts