L'Ajuntament, guardonat novament amb el Segell InfoParticipa

Última revisió 11-04-2024 11:45
11/04/2024

Amb aquest, ja són vuit els Segells que premien la qualitat i la transparència informativa del web municipal.

Amb el compliment de 51 indicadors avaluats, Lliçà d’Amunt és uns dels 12 municipis premiats amb el Segell InfoParticipa del Vallès Oriental i, juntament amb Granollers, Cardedeu i Llinars del Vallès, amb la puntuació més alta de la comarca, un 98.08%. Totes les puntuacions es poden consultar al Mapa Infoparticipa.

Aquest reconeixement, atorgat pel grup de recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), premia la qualitat i la transparència de la comunicació local amb l’objectiu de garantir l’accés de la ciutadania a la informació publica de manera àgil i entenedora. El grup ComSET basa el seu anàlisi en les informacions publicades al web municipal sobre els representants polítics, el municipi, la gestió de recursos col·lectius i les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana.

En l’edició d’enguany, s’han mantingut 52 indicadors per als ajuntaments, però, com en anys anteriors, s’ha incrementant el nivell d’exigència qualitativa dels continguts i la forma en què es presenten.

Amb l’objectiu de mantenir la puntuació màxima, l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt continua apostant per millorar la visualització de les dades amb la representació gràfica de diversa informació econòmica i de gestió (contractes majors i menors, deute públic,
indicadors econòmics, tramitació, etc.) i per ampliar el conjunt de dades obertes.

Com a novetat, enguany s’ha publicat el Pla d’Actuació Municipal (PAM) i s’ha ampliat la informació relacionada amb el seguiment de les mocions presentades pels grups polítics, així com la dels processos participatius.

La cerimònia de lliurament de l’onzena edició del Segell Infoparticipa va tenir lloc el passat 9 d’abril, a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La regidora de Transparència, Feli Romero, va ser l’encarregada de recollir el guardó i va estar acompanyada pel regidor de Comunicació, David Morales.

De totes les edicions, l’Ajuntament ha obtingut Segell els anys 2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023.

Segell Infoparticipa 2023
Segell Infoparticipa 2023