La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany serà el diumenge 17 de desembre i estarà dedicada a la salut sexual i reproductiva, una temàtica que, segons la comunitat mèdica, engloba el conjunt de patologies que afecta més la població, en tots els aspectes i al llarg de tota la vida.

">

Lliçà d'Amunt amb La Marató

Última revisió 13-12-2023 14:59
13/12/2023

Per divuitè any consecutiu, l’Ajuntament col·laborarà amb La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que enguany serà el diumenge 17 de desembre i estarà dedicada a la salut sexual i reproductiva, una temàtica que, segons la comunitat mèdica, engloba el conjunt de patologies que afecta més la població, en tots els aspectes i al llarg de tota la vida.

“Puja al Bus per La Marató”

Des de la regidoria de Transport públic i mobilitat es portarà a terme la campanya “Puja al Bus per La Marató”, amb la finalitat de destinar a la 32a edició de La Marató la recaptació que es faci entre les línies urbanes de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA)
durant tota la jornada del divendres 15 de desembre.

L’activitat és tan senzilla com diu l’eslògan: Agafar el bus, encara que només sigui per pujar en una parada i baixar a la següent, o validar un títol; d’aquesta manera ja s’haurà aportat quelcom a la causa.

Els beneficis obtinguts de la recaptació del bus d’aquesta jornada seran l’aportació popular que Lliçà d’Amunt farà a La Marató d’enguany.

Des de la primera participació a La Marató l’any 2006 fins avui, s’han recaptat i lliurat un total de 14.583,76 €. El total d’usuaris que hi ha participat és de 17.706.

Xerrada sobre salut sexual i reproductiva

La Biblioteca Ca l’Oliveres oferirà una xerrada divulgativa sobre la salut sexual i reproductiva, el dijous 14 de desembre, a les 18.30 h, adreçada a joves i adults, a càrrec d’una persona professional.

La salut sexual i reproductiva

La salut sexual i reproductiva es defineix com un estat de benestar físic, mental i social en relació amb la sexualitat i la reproducció. Un benestar que va més enllà de l’absència de malalties i la capacitat de reproduir-se, i que implica la llibertat i el respecte
màxims en tots els sentits, incloent-hi l’expressió de gènere, la responsabilitat i la informació.

A Catalunya hi ha 3 milions de persones amb un problema de salut sexual o reproductiva i, cada any, n’apareixen al voltant de 211.000 nous casos. Dins aquest àmbit hi ha reconegudes més de 200 malalties i problemes, entre els quals s’hi inclouen les patologies relacionades amb el sistema reproductor femení i masculí (entre altres, l’endometriosi, les disfuncions sexuals i del sòl pelvià, i el càncer de mama, de coll d’úter, de vagina o de pròstata); les infeccions de transmissió sexual (la clamídia, el virus del papil·loma humà, l’herpes genital i el VIH, per exemple); la medicina reproductiva (esterilitat, infertilitat i tractaments), les malalties relacionades amb l’embaràs, el part o el postpart (preeclàmpsia, diabetis gestacional, problemes de salut mental i dol perinatal, entre d’altres) i amb la menopausa.

Cartell de La Marató 2023
Cartell de La Marató 2023