Alerta, Brushing!

Última revisió 01-10-2020 13:41
01/10/2020

Us informem que s’ha detectat un nou frau del comerç online, conegut com Brushing, que consisteix en l’enviament de paquets petits amb objectes de poc valor, no comprats, a través de diverses plataformes de comercialització online per augmentar el posicionament de les empreses en aquestes plataformes de venta.

La Comissió Europea ha alertat que en alguns casos el que s’està enviant són llavors foranies per sembrar, amb els greus perills que això pot comportar, entre els quals cal destacar la possible introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores, posant en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes i l’entrada de llavors contaminades amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya recomana posar-se en contacte amb l'Ajuntament o amb el propi Departament en cas de rebre un enviament d'aquestes característiques. En cap cas és aconsellable sembrar aquestes llavors ni tampoc llençar-les a la brossa, ja que es podrien estendre igualment.

Per a més informació podeu adreçar-vos a la regidoria de Medi Ambient.

Alerta, Brushing!
Alerta, Brushing!