Atena, el nou Catàleg Col·lectiu de les Biblioteques Públiques de Catalunya

Última revisió 31-03-2021 09:49
31/03/2021

Atena permet consultar i sol·licitar un document de qualsevol biblioteca pública.

A mitjans de març, va entrar en funcionament el nou Catàleg Col·lectiu de les Biblioteques Públiques de Catalunya, que rep el nom d’Atena, i que unifica els fons bibliogràfics de 429 equipaments del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (417 biblioteques i 12 bibliobusos). El servei permet localitzar un document a qualsevol biblioteca pública del país, sol·licitar-lo i poder-lo recollir a la biblioteca més propera.

El nou catàleg compartit Atena és un projecte impulsat per la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, que facilita la consulta i accés als més de 15 milions de documents actualment registrats al catàleg Aladí de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona, i a Argus, el catàleg de les biblioteques públiques de Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre.

Amb la posada en marxa d’Atena també s’unifiquen els quatre milions de carnets de biblioteques existents i a la llarga es crearà un carnet únic del Sistema de Biblioteques Públiques de Catalunya.

Atena
Atena

Vídeos

Com cercar i obtenir un document al catàleg Atena

Enllaços

Et pot interessar