Ahir dimarts, 19 de juliol, l’Ateneu L’Aliança va acollir la presentació de la XLII edició de les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes, que tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de setembre, al nou circuit de Can Montcau.

">

Presentació de la 42a edició de les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors

Última revisió 21-07-2022 09:04
20/07/2022

Ahir dimarts, 19 de juliol, l’Ateneu L’Aliança va acollir la presentació de la XLII edició de les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes, que tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de setembre, al nou circuit de Can Montcau.

Francesc Padró, president del Grup 24 hores, va ser l’encarregat de presentar les novetats d’aquesta edició. En el seu discurs va fer referència a les dificultats organitzatives de la cursa de 2021, que va estar marcada per la pandèmia i que s’estrenava, partint de zero, en una nova ubicació. Padró va afirmar que s’estava “treballant de valent per adequar els espais per als equips i per al públic a la zona lúdica” en aquesta nova edició.

Seguint aquesta línia, el traçat del circuit, ubicat a sota del Polígon Industrial de Can Montcau, serà el mateix que el de l’any passat, amb 3,5 km de llargària, però es millora la ubicació d’alguns espais i escenaris, com el paddock (espai reservat pels equips competidors) que es traslladarà a una zona més àmplia i tranquil·la.

Amb la idea de potenciar aquesta cursa emblemàtica com a esdeveniment turístic de Lliçà d’Amunt, enguany es recupera l'espai lúdic-festiu al voltant del circuit, que l’any passat no es va fer per la pandèmia, amb inflables i concerts, que començaran la nit de divendres 2 de setembre. Com a novetat, s'hi afegeix una fira d'atraccions i una fira d'exposició del motor. L'espai també comptarà amb diversos punts de restauració, a més del de l’organització, amb l'objectiu de millorar l'oferta gastronòmica de cara al públic assistent.

Una altra de les novetats destacades, és la travessa Lliçà d'Amunt - París en 24 hores i en ciclomotor, com es va fer es va fer per primera vegada l’any 1981, amb la diferència que aquest cop serà amb un equip femení. L'Ajuntament va voler recuperar aquesta activitat l’any 2020, en substitució de la cursa anul·lada amb motiu de la pandèmia, però, finalment, les restriccions no ho van permetre.

Pel que fa als accessos, després de valorar l’experiència de l’any passat, els organitzadors, el Grup 24 Hores, i l’Ajuntament, estan treballant per millorar la mobilitat, reforçant el transport públic. En aquest sentit, s’habilitaran diverses zones d'aparcament al centre urbà properes a las parades del Bus Urbà gratuït (llançadora), que accedirà des del centre al circuit, per una itinerari alternatiu i amb una freqüència d’expedicions continua. L’ús d’aquest servei evitarà col·lapsar el trànsit de la zona del polígon on se celebra l’esdeveniment.

Durant la presentació també es va fer pública, de manera oficial, la imatge de la 42a edició, que aquest any ha estat obra de la Judit López Carrera, de 9 anys, alumna de l'Escola Les Llisses (de Lliçà de Vall), que ha estat la guanyadora del Concurs de dibuixos d’aquesta edició. Com a curiositat, la Judit és l’autora més jove que ha guanyat mai el concurs.

Fran Sánchez, regidor d’Esports, va dedicar unes paraules per posar en valor el que representen les 24 Hores, més enllà de l’esdeveniment esportiu: "Les 24 Hores han creat cultura a Lliçà d'Amunt. Una cultura que no només dura el temps de la cursa, els equips fa molt temps que es reuneixen per organitzar-se, per muntar la moto als tallers... En definitiva, per socialitzar i fer amistat. Aquesta és l'altra part de la cursa que no es veu". En el seu discurs, el regidor també va parlar sobre la implicació de l'Ajuntament, en aquest sentit, va afirmar que estaven “contents de poder facilitar la creació de la cursa i col·laborar en que cada cop sigui més gran i de millor qualitat i puguem gaudir d'un circuit cada any més professional. Aquest any ens hem proposat fer un salt qualitatiu important en la zona lúdica per complementar l'espectacle de la pròpia cursa amb d'altres activitats vinculades al món del motor."

El Grup 24 hores ha renovat la seva web (www.24hores.cat) per aquesta edició. En el seu portal podeu trobar tota la informació sobre l’esdeveniment. Actualment, encara està obert el període d’inscripció, que finalitza el proper divendres 29 de juliol, a hores d’ara la competició compta amb 33 equips inscrits. Com en anys anterior, la cursa de 2022 també es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube del Grup 24 Hores.

 

 

 

 

Et pot interessar