28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

Última revisió 29-06-2023 14:05
06/06/2023

S’han organitzat diverses activitats per commemorar la jornada.

La regidoria d’Igualtat, gènere i LGTBI ha coordinat diferents activitats per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

L’activitat principal és la lectura d’un manifest commemoratiu, el mateix dimecres 28 de juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Ca l’Oliveres, seguit d’un taller anomenat “Stop LGTBIQ+fòbia!” a càrrec de la psicòloga del Punt Dona.

Per aquest mateix dia, a partir de les 17 h, a la plaça de Catalunya, l’Associació Juvenil Tri-Cric, amb la col·laboració de l’Ajuntament, dinamitzarà unes casetes informatives i la pintada dels bancs de la plaça amb els colors de la bandera del col·lectiu LGTBIQ+, tot acompanyat de música i bon ambient, seguit d’una Festa Holi per a tots els públics.

Per la seva banda, la Biblioteca Ca l’Oliveres ha programat una Hora del Conte de temàtica LGTBIQ+, per al dimarts 27 de juny a les 18 h, amb el conte “Jo vull ser jo!”, adreçat a famílies amb infants a partir de 4 anys. Per participar-hi cal fer la inscripció prèvia a la biblioteca. El conte s’introdueix de la manera següent: “Jo no vull que em diguin si soc un nen o una nena, amb què haig de jugar, com haig de vestir-me i a qui haig d’estimar... Només vull ser jo, és ben senzill, oi?”.

A més, la regidoria d’Infància i Joventut també ha organitzat un Concurs de dibuix. Les obres, relacionades amb la diada, podran realitzar-se amb qualsevol tipus de tècnica i es podran presentar de l’1 al 22 de juny en format paper o digital.

Tots els dibuixos presentats s’exposaran del 26 al 30 de juny a l’Espai Jove Galliner, on els usuaris i joves podran votar la seva obra preferida.

El dibuix guanyador es farà públic, el divendres 30 de juny, a través de les xarxes socials de l’Espai Jove el Galliner.