Activitats culturals per celebrar la festivitat de Sant Jordi

Última revisió 22-04-2024 13:04
17/04/2024

L’Ajuntament i l’Ateneu l’Aliança han organitzat una jornada plena d’activitats culturals amb la col·laboració d’altres entitats locals.

L’aparcament del carrer de l’Aliança tornarà a ser l’escenari, el dissabte 20 d’abril, d’activitats culturals diverses, organitzades per l’Ajuntament i l’Ateneu l’Aliança per celebrar la festivitat de Sant Jordi.   

La tarda del dissabte, a partir de les 16.30 h, esteu convidats i convidades a participar en el taller de construcció del Drac de Sant Jordi, que durant les setmanes prèvies haurà comptat amb l’ajuda dels nens i nenes dels centres escolars per elaborar elements decoratius. També podreu participar en un taller de fanalets i un taller de roses.

Aquest Drac de Sant Jordi serà el protagonista de la jornada. Un cop acabat de construir, a partir de les 20.30 h, la fera es despertarà i començarà un recorregut festiu, amb acompanyament musical, fins a la plaça de l’Església. Allà, l’esperaran els gegants Baldiri i Quitèria (la geganta amb un ram de roses), que entraran a l’església parroquial per oferir un ball al patró de Lliçà d’Amunt, Sant Julià, i on el mossèn beneirà el ram de roses de la ge-ganta. Aquesta benedicció donarà força a la ciutadania per vèncer el drac, que començarà una nova cercavila, de tornada cap a l’esplanada  del carrer de l’Aliança, però totalment decrèpit, envoltat dels fanalets elaborats al taller, per acabar en mans dels diables, que en faran la cremada.

Al voltant dels tallers de construcció del drac, de fanalets i de roses, també hi haurà un taller de ball de gitanes i un altre de sardanes, a més d’un conta-contes amb la companyia La Botzina, "Son de faules", i una ballada de sardanes especial amb la participació dels grups de ball del Casal de la Gent Gran i l’acompanyament musical de la cobla Ciutat de Granollers.

També tindrem parades de llibres i, com l’any passat, un campament medieval amb activitats diverses com tir amb arc o l’explicació de llegendes. Aquest campament medieval continuarà l’endemà.

El final de festa serà un concert a l’aire lliure amb el grup "Els pipes", per gaudir dels clàssics de rumba, pop rock i els hits llatins més actuals.

Per altra banda, la Biblioteca Ca l’Oliveres i l’Espai Jove El Galliner també han organitzat activitats relacionades amb Sant Jordi dins de la seva programació mensual.

Ballada de la Roda de gitanes

Aquest any, el Ball de gitanes, que celebra 40 anys, ha fet coincidir la Ballada de la Roda amb el cap de setmana de celebració de Sant Jordi. D’aquesta manera, el diumenge 21 d’abril, a les 11 h, a l’esplanada del carrer de l’Aliança, integrants i ex integrants ens oferiran aquesta ballada amb l’acompanyament dels gegants, que també celebren 40 anys, i de les colles de gitanes convidades de Parets i Martorelles. Prèviament, hi haurà un esmorzar popular, a un mòdic preu de 5 €.

Veredicte del 8è Concurs infantil de punts de llibre

El veredicte del 8è Concurs infantil de punts de llibre, enguany convocat pel Consell d’Infants, s’anunciarà el divendres 19 d’abril a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

Sant Jordi 2024
Sant Jordi 2024

Et pot interessar