2a edició del programa "Anem a la piscina"

Última revisió 20-09-2023 11:54
20/09/2023

Aquest curs escolar 2023-24, 100 alumnes d’I5 s’iniciaran en el medi aquàtic.

Avui dimecres, 20 de setembre, s'ha iniciat la segona edició del programa "Anem a la piscina" adreçat als alumnes d’I5 de les tres escoles del municipi, que pretén iniciar-los en el medi aquàtic.

Aquest programa, a càrrec de les regidories d’Educació i Esport, està inclòs en el Pla Local Educatiu Educ360 i es concreta en una hora a la setmana de natació dins de l’horari lectiu.

La natació és un dels esports més complets que existeixen on els infants poden millorar les capacitats físiques, adquirir experiències motrius que no són possibles en el medi terrestre o no es poden fer amb la mateixa seguretat, desenvolupar funcions

intel·lectuals i capacitats psicomotrius, tenir un millor domini pulmonar i també inculcar hàbits saludables i higiènics.

Però, és important introduir aquest esport en edats petites i progressivament, per ajudar a la seva familiarització i a la pèrdua de la por.

Enguany, el pressupost d’aquest projecte per tres mesos del curs escolar, de setembre a desembre, és de 14.317 euros, que inclou les tarifes de la piscina i del transport, ja que es va a la piscina de Caldes de Montbui.

L’Ajuntament assumeix una part del cost i l’altra part va a càrrec de les famílies dels alumnes que realitzen l’activitat; s’ha establert un preu públic de 10€.

Les escoles bressol municipals Nova Espurna i Palaudàries també inclouen l’activitat de piscina en el seu projecte educatiu per als infants més grans, de 2 a 3 anys. Aquesta activitat es realitza durant el tercer trimestre del curs escolar, un cop per setmana i
en horari lectiu, al centre esportiu municipal Ègora Canovelles.

Primer dia del programa
Primer dia del programa "Anem a la piscina"

Et pot interessar