XLIII edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes

Última revisió 31-08-2023 10:02
31/08/2023

Els dies 1, 2 i 3 de setembre torna l’emblemàtica cursa de motos al Circuit de Can Montcau.

La 43a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes tindrà lloc el cap de setmana de l’1 al 3 de setembre. El divendres ja es podrà gaudir dels entrenaments lliures i d’activitats lúdiques, i el dissabte al matí hi haurà els entrenaments oficials cronometrats i a les 19 h es donarà el tret de sortida a la cursa que durarà de forma ininterrompuda fins a les 19 h del diumenge 3.

La presentació de la XLIII edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes va tenir lloc el passat 20 de juliol a l’Ateneu l’Aliança.

En l’edició d’enguany de la cursa hi ha un nou rècord d’equips inscrits, un total de 38. Entre aquests equips,  n’hi ha 5 de Sub20, 1 de Fèmines, 2 de Mixtes, 2 de Màster40, 2 Internacionals i 5 de la Vall del Tenes.

El president del Grup 24 Hores, Francesc Padró, va agrair la col·laboració de tots els membres de l’entitat, que encara un relleu generacional progressiu, i de les institucions públiques i els patrocinadors que fan possible aquest esdeveniment esportiu.

Com en l’edició anterior, l’Ajuntament facilitarà l’accés del públic al circuit de motos amb un servei gratuït dels busos de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA), que aniran del centre urbà al Circuit de Can Montcau i viceversa. L’administració local també ha habilitat pàrquings per al desplaçament al circuit amb vehicle propi.

En l’acte de presentació,  Josep March, representant de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, va parlar de la participació femenina i va agrair l’esforç del Grup 24 Hores per fer-ho possible. March va parlar de l’exposició “Jugo com una nena!”, que encara es pot veure al Palau Robert de Barcelona fins al 25 de setembre, una experiència expositiva sobre l’esport femení que combina divulgació i diversió.

Durant la presentació, es van anunciar millores en el circuit com la instal·lació d’un nou pont de pas del públic més segur a la zona interna del circuit, canvis en el Paddock i una quarta zona de rec.

En aquest sentit, l’Alcalde, Ignasi Simón, va exposar el treball que realitza l’Ajuntament per poder tenir enllestit l’emplaçament fix i fer realitat el circuit permanent en el recinte de Can Montcau. Simón també va explicar que s’ha obert un nou camí d’accés per al públic des de l’aparcament habilitat en el Polígon de Can Montcau fins al circuit. L’Alcalde també va afegir que ja s’ha presentat el projecte executiu de reforma i reconstrucció de la Masia de Can Montcau, per la qual l’Ajuntament i el Grup 24 Hores hauran de buscar una finalitat relacionada amb l’esdeveniment esportiu.

Aquest any hi haurà un nou model d’exhibició infantil per a nens i nenes de 4 a 12 anys amb motos de marxes i automàtiques amb la col·laboració de l’empresa i escola Motoffroad.  

Per altra banda, a la Zona Village hi haurà un espai d’exposició i venta de productes del món del motor, l’escenari principal, zona de restauració, una fira d’atraccions, una pantalla Led per seguir la cursa i activitats lúdiques, entre les quals destaca una exhibició de freestyle motocross, un espectacle extrem d’alçada amb acrobàcies i trucs impossibles. Podeu consultar totes les activitats lúdiques al web de les 24 Hores.

L’acte de presentació també va servir per desvetllar la persona guanyadora del Concurs de dibuix infantil organitzat pel Grup 24 Hores amb la col·laboració de la Mancomunitat de la Vall del Tenes i les escoles i instituts dels pobles de la zona. El guanyador d’enguany va ser l’alumne de 6è de Primària de l’escola Els Vinyals de Lliçà de Vall Biel Font Muñoz d’11 anys i el seu dibuix ja es pot veure en el mur del costat del carrer d’Anselm Clavé a l’alçada de l’Església. Enguany, el dibuix guanyador i altres d’aquesta edició estaran exposats a la Biblioteca Ca l’Oliveres de l’1 de setembre al 20 d’octubre.  

Un any més, la cursa de motos es podrà seguir en directe amb l’Streaming de les xarxes socials de les 24 Hores, realitzat per l’empresa Fórmula Ràpida.

Accés a les 24 Hores amb bus gratuït

Per al cap de setmana de la XLIII edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes, l’Ajuntament ha tornat a habilitar un servei de Bus llançadora gratuït, que anirà des del centre urbà fins al Circuit de Can Montcau i viceversa.

Aquest servei començarà  el dissabte 2 de setembre a les 17 hores, una hora més tard que l’any passat, i acabarà el diumenge 3 de setembre a les 21:30 hores, mitja hora més tard que l’any passat. Hi haurà tres freqüències de pas, depenent de la franja horària: cada 5 minuts amb tres busos, cada 10 minuts amb dos busos i cada 20 minuts amb un bus. Els horaris han variat una mica, en funció de l’experiència de l’any passat.

Les parades d’aquest bus llançadora al centre urbà estan situades al carrer del Doctor Bonet i a l’avinguda dels Països Catalans al costat del pàrquing de la Piscina Municipal. En el polígon de Can Montcau, la parada del bus llançadora, que estarà senyalitzada, serà al final del camí on hi haurà ubicat el Paddock.

A prop de les parades del bus llançadora del centre urbà hi haurà diverses zones d’aparcament per a vehicles: els pàrquings del Pavelló d’Esports, de l’Ajuntament, del costat de l’Institut Lliçà, de la Piscina Municipal, del carrer de l’Aliança, de l’avinguda dels Països Catalans al costat del Parc del Tenes i de l’Esclat, a més d’una zona d’aparcament habilitada expressament davant del Parc del Tenes.

Tot i que es recomana l’accés amb bus, per evitar retencions, per a les persones que accedeixin al Polígon de Can Montcau amb vehicle privat també hi haurà pàrquings habilitats i senyalitzats a prop del circuit.

Enllaços