XLI edició de les 24 Hores

Última revisió 03-09-2021 15:14
03/09/2021

La XLI edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes es durà a terme els dies 3, 4 i 5 de setembre en un nou emplaçament situat a Can Montcau, en un nou circuit i amb totes les mesures per poder celebrar aquesta mítica carrera de manera segura malgrat la situació actual.

La gran novetat de la 41ena edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes és que tindrà lloc en una nova ubicació i, per tant, hi haurà un nou circuit amb un nou traçat. La nova ubicació és el Polígon Industrial Can Montcau, concretament al costat de l’empresa Biokit i davant del centre logístic de l’empresa Mango, la qual ha signat un acord de cessió dels terrenys amb l’Ajuntament.

Aquest nou emplaçament farà créixer i evolucionar la cursa, ja que permetrà tenir un circuit permanent, no desmuntable. Durant la presentació de la cursa, el passat 22 de juliol, Francesc Padró, president del Grup 24 Hores, organitzador de la carrera, va agrair a l’Ajuntament el treball fet per disposar d’aquest nou espai.

A causa de les restriccions per la situació sanitària, el Grup 24 Hores ha treballat per poder celebrar una cursa segura i amb totes les mesures requerides per part de les autoritats i institucions públiques. S’han estudiat diferents escenaris per afrontar una carrera amb garanties i oferir seguretat per als equips, el públic i la mateixa organització.

Durant la presentació, Fran Sánchez, regidor d’Esports, va indicar el compromís de l’Ajuntament per tirar endavant la carrera però va demanar responsabilitat davant de la situació actual. També va agrair la feina que fan els organitzadors, patrocinadors, serveis
municipals, pilots, familiars, amics, mecànics i públic.

Les inscripcions per a l’edició d’enguany es van obrir a principis de juny i fins al dia de la presentació, el passat 22 de juliol, ja l’havien formalitzat un total de 33 equips, 132 pilots confirmats. Entre els inscrits hi ha quatre equips internacionals (Bèlgica, Portugal, França i Itàlia), quatre de la Vall del Tenes, un equip mixte i un de fèmines, equips de Màster 40 i 4 equips de sub-20. Gran part dels pilots de Màster 40 són excorredors que han volgut tornar a viure l’experiència de la cursa en el nou emplaçament. Francesc Padró va agrair la rebuda que s’ha tingut després d’un any sense poder celebrar la cursa a causa de la situació pandèmica. Igual que en anys anteriors, es continuen mantenint diferents categories per obrir el ventall de participants a cadascuna d’elles i facilitar la possibilitat dels equips menys professionals de competir i imposar-se en la categoria més adequada a cadascun d’ells.

Carme Riera, vicepresidenta de l’organització, va presentar la nova imatge de la 41ª edició. Com en anys anteriors, la imatge ha estat la finalista del concurs de dibuixos que organitza el Grup 24 hores entre les escoles de la Vall del Tenes. El dibuix seleccionat ha estat el de l’any passat, tenint en compte que finalment no es va poder celebrar l’edició. La guanyadora del concurs és Lucia Ballester, alumna de l’Institut Lliçà. El seu disseny és la imatge principal d’aquesta edició i de tot el marxandatge corporatiu. Ballester va dir que amb el dibuix volia reflectir la importància de l’esport femení en el món del motor i va voler animar a la participació femenina a córrer aquesta mítica i única carrera del món del motor.

Francesc Padró va agrair la col·laboració dels organismes institucionals com l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, la Mancomunitat de la Vall del Tenes i la Conselleria d’Esports de la Generalitat que donen suport cada any a les 24 Hores. També va reconèixer el gran suport dels patrocinadors que any rere any creuen en l’esdeveniment i ajuden al fet que segueixi millorant. I, sobretot, a les desenes de voluntaris que aporten la seva col·laboració durant el cap de setmana i contribueixen a què les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes siguin un èxit tant d’organització com d’espectacle. També va tenir paraules d’escalf per a tots els afectats per la pandèmia de la Covid-19.

Més informació al web www.24hores.cat.

Plànol del circuit a la nova ubicació

Línia A31 per a les 24 Hores

Hi haurà bus llançadora gratuït amb TLA, cada 20 minuts, des del nucli urbà, el dissabte 4 i el diumenge 5 de setembre, entre les 18h i les 00.30h del dissabte, i entre les 12h i les 20h del diumenge. Amb motiu de les mesures sanitàries vigents, el dissabte a partir de les 00.30h, el bus llançadora només realitzarà expedicions de tornada des del circuit al centre urbà.

Accés i aparcament

L’accés a la nova ubicació de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall del Tenes es podrà fer a peu, mitjançant vehicle propi i amb transport públic.

L’Ajuntament ha signat un conveni amb l’empresa VGP per a la cessió temporal de l’aparcament de l’empresa per a ús d’aparcament públic durant la celebració de la cursa.

L’accés a peu serà pels camins de Ca l’Aguilar, de les Torres, de Can Pedrós, de Can Peritxo i de Can Montcau.

La cursa en directe

Les persones que vulguin seguir la cursa des de casa podran fer-ho a través del canal de YouTube del Grup 24 Hores, que emetrà en directe la cursa a través de vídeos programats cada sis hores.

Xarxes de les 24 Hores

Facebook 3      Youtube     Instagram