Distintiu per la Igualtat de Gènere de Forgender Seal

 

Lliçà d’Amunt entra a formar part de la comunitat de municipis que obté la certificació del compliment de la Norma SG City 50-50.

El passat 8 de març de 2024, en el marc dels actes de commemoració del Dia de la Dona Treballadora, l’Associació Forgender Seal va lliurar a l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt el Distintiu per la Igualtat de Gènere.

El Distintiu per la Igualtat de Gènere, la certificació del compliment de la Norma SG CITY 50-50, elaborat per l’Associació Forgender Seal és el primer segell de qualificació, d’àmbit internacional, que reconeix i motiva els esforços dels governs locals per millorar la seva eficàcia, eficiència i qualitat en la implementació de la transversalitat de la perspectiva de gènere en la governança municipal.

D’aquesta manera, Lliçà d’Amunt entra a formar part de la comunitat del Distintiu per la Igualtat de Gènere SG CITY 50-50 per a l’intercanvi de bones pràctiques i solucions identificades davant possibles barreres en l’aplicació transversal de la perspectiva
de gènere en l’àmbit municipal.

L’Ajuntament ha elaborat un Pla de compromís amb accions a favor de la transversalització de la perspectiva de gènere, tant a nivell intern com a les seves polítiques públiques.

Els compromisos seran verificats i si l’Ajuntament supera l’avaluació podrà renovar el distintiu i assumir nous compromisos.

La norma SG CITY 50-50 és la primera eina que permet implantar, avaluar i certificar un sistema de gestió a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit dels governs locals. L’avaluació s’estructura en tres grans apartats: lideratge, gestió interna i capacitats del municipi; promoció dels drets humans de les dones; i promoció d’un entorn lliure de violències i discriminacions.

Imatges

Vídeos

Lliçà d'Amunt obté el Distintiu SG CITY 50-50 per la Igualtat de Gènere de l'àmbit Municipal

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 09-05-2024 09:24