Cap de setmana d'activitats culturals per celebrar la festivitat de Sant Jordi

Última revisió 25-04-2023 13:30
11/04/2023

L’Ajuntament i l’Ateneu l’Aliança han organitzat un cap de setmana ple d’activitats culturals amb la col·laboració de diferents entitats locals, que finalitzarà amb la representació de l’obra de teatre “Catalunya, princesa meva”.

L’aparcament del carrer de l’Aliança serà l’escenari, durant tot el cap de setmana del 22 i 23 d’abril, d’activitats culturals diverses, organitzades per l’Ajuntament i l’Ateneu l’Aliança per celebrar la festivitat de Sant Jordi. L’Ajuntament ha habilitat algunes zones properes com a aparcament de vehicles, que estaran degudament senyalitzades.  

Entre les activitats culturals que es duran a terme destaquen tallers per acabar d’elaborar el Drac de Sant Jordi, que durant tot el cap de setmana presidirà l’aparcament del carrer de l’Aliança, jocs i una mostra d’entitats locals. A més, el dissabte 22 d’abril, a les 22 h, a l’Ateneu l’Aliança hi haurà un Lliksound amb concert de Doblenne, Senyor Oca i DJ Gale, organitzat per l’Ateneu l’Aliança (de 3 a 5€; www. lalianca.cat).

I, per al mateix dia de la festivitat de Sant Jordi, a les 12 h, Tocats de la Sardana ha organitzat una Audició i Ballada de Sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa a l’aparcament del carrer de l’Aliança.

Durant la setmana prèvia a Sant Jordi, l’elaboració del Drac està organitzada per l’Ateneu l’Aliança, amb el suport econòmic de l’Ajuntament, i compta amb la col·laboració de tots els infants dels centres escolars del municipi. Per altra banda, la Biblioteca Ca l’Oliveres i l’Espai Jove El Galliner també han organitzat activitats relacionades amb Sant Jordi dins de la seva programació mensual. I, els nens i nenes del Consell d’Infants realitzaran recomanacions dels seus llibres preferits i els exposaran a la biblioteca el divendres 21 d’abril.  

La representació 'Catalunya, princesa meva' canvia de format

Per finalitzar tot aquest cap de setmana festiu, el diumenge a les 19 h tindrà lloc l’activitat principal i habitual d’aquesta celebració: la representació teatral de l’obra “Catalunya, princesa meva”, que ha canviat de format. Aquesta representació ja no serà itinerant i s’ubicarà a l’interior de l’Ateneu l’Aliança. Aquest canvi de format comporta que l’aforament sigui limitat i, per tant, calgui una reserva d’entrada prèvia, a un preu popular de 2 €, que s’ha de fer online, a través del web municipal.

La nova representació comptarà amb la participació de prop d’una trentena d’actors i actrius del poble i diverses entitats locals: la Colla de Gegants, el Ball de Gitanes, la Bandeltenes, la Colla del Ritme, els Diables La Sella i l’Ateneu l’Aliança.

Les persones que tinguin entrada podran gaudir, a peu dret, d’aquest nou espectacle que explica la llegenda de Sant Jordi versionada amb interaccions per al públic i un toc d’humor. La representació acabarà a les 20 h amb la cremada del drac, oberta a tothom, a l’aparcament del carrer de l’Aliança a càrrec dels diables de la Colla de Diables La Sella i els seus tabalers.

En aquest nou espectacle de “Catalunya, princesa meva”, dirigit per Txell Roda, la princesa Cat i un nouvingut al poble fan fora un drac espaordidor.