Consell d'Infants - ACTIU

El Consell d’Infants és un òrgan estable, amb la finalitat de treballar amb infants del municipi  els valors i principis de la democràcia, sensibilitzar i  conscienciar sobre les necessitats de l’entorn immediat, donar l’oportunitat d’implicar-se en temes i projectes vinculats en la transformació real del municipi i on tinguin  l’oportunitat d’exercir la ciutadania, aportant la seva opinió sobre aspectes relacionats amb la millora del seu poble.

Qui forma part del Consell d'infants de Lliçà d'Amunt

El Consell d’Infants de Lliçà està format per un infant de cinquè i un de sisè de cada escola de Lliçà d’Amunt.

S’escollirà a més a més un suplent per, en el cas que el conseller o consellera no pugui assistir a les reunions, que sigui el suplent qui ho faci.

Com s'escullen els consellers o conselleres

S’escolliran els nens i nenes al atzar, utilitzant el mateix procediment que es va realitzar per escollir la comissió de treball.

Cada any es faran unes dinamitzacions a totes les aules de cinquè (al començament de curs), la persona dinamitzadora anirà a les aules a explicar que és el Consell d’Infants i què implica. Al cap d’una setmana aquesta persona tornarà a les aules a fer el sorteig. Sortiran a l’atzar 2 nens o nenes indistintament: un conseller o consellera i un suplent.

Renovació

El Consell d’Infants de Lliçà es renovarà cada any, la meitat del seus membres. Els nens i nenes formaran part del Consell durant dos cursos escolars (cinquè i sisè).

Quan es duran a terme les sessions del Consell d'Infants

El Consell d’Infants es reunirà el primer divendres de cada mes en horari de 17:00h a 20:00h.

Funcions del Consell d'Infants

Per una banda els nens i nenes podran ser consultats per l’equip de Govern en aquelles qüestions que se’ls requereixi i que els afecti.

Per altra banda el Consell tindrà responsabilitat de crear projectes en el si d’aquells aspectes que el mateix òrgan consideri. Aquests projectes podran sortir dels propis nens o nenes del Consell o podran ser encàrrecs polítics que l’equip de Govern Municipal faci.

Actes:

Curs 2023-24

Curs 2022-23

Curs 2021-22

Curs 2020-21

Curs 2019-20

 

 

 

 

 

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 12-03-2024 09:46