17 joves estrenen el PFI de Cuina
L'Ajuntament ha apostat per la creació d'un curs de PFI (Programa de Formació i Inserció) per a joves de 16 a 21 anys que no tenen el graduat en ESO.
El PFI autoritzat per la Generalitat de Catalunya que s'ofereix a Lliçà d'Amunt és un curs de formació professional gratuït per a auxiliar d'Hoteleria, Cuina i Serveis de restauració, amb formació bàsica de matèries generals i formació en centres de treball o pràctiques a empreses.
El curs es va iniciar a l'octubre i hi participen 17 alumnes, el nombre màxim per a un curs d'aquesta tipologia.
La part de formació bàsica s'imparteix al Local Social de Can Xicota i la part de formació professional al Bar-Restaurant La Cruïlla on en Julià Bellalta fa de formador de l'ofici de cuina i restauració.
Des de l'inici de curs fins ara, els joves i les joves del PFI ja han participat en dos banquets organitzats per l'Associació de Gent Gran del municipi i al Concurs de Cuina de la Fira de Torrons i Tast a la Carpa de Llinars del Vallès organitzat pel Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental amb l'àmbit temàtic de La cuina amb producte de temporada i de proximitat: primers plats".
L'objectiu del Programa de Formació i Inserció (PFI), que compta amb la col·laboració de professionals de l'entorn, és proporcionar als joves de 16 a 21 anys que no tenen el graduat en ESO la possibilitat d'incorporar-se de nou al sistema educatiu per continuar estudis de formació professional així com proporcionar també l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball amb millors possibilitats d'obtenir una ocupació qualificada i duradora. El PFI és voluntari i dura un curs acadèmic.
En segon lloc en el 1r Concurs de Cuina de la Fira dels Torrons de Llinars del Vallès
Els alumnes del PFI de Lliçà d'Amunt van fer una magnífica actuació en el seu primer concurs de cuina, a la Fira del Torrons i "Tast a la carpa" que es va celebrar a Llinars del Vallès el cap de setmana del 2 i 3 de desembre.
En aquest concurs, coordinat pel Gremi d'Hosteleria del Vallès Oriental, hi participaven alumnes dels PFI de Cuina i Serveis de Restauració de la comarca, entre els quals hi havia els del PFI de Lliçà d'Amunt: Marc Nieves, Baba Aleu, Kevin Begara, Laura Llambí, David González i Nil González.
El dissabte dia 2 varen passar la primera i segona classificatòria obtenint la màxima puntuació amb l'elaboració d'una crema de carabassa amb llagostins i xips cruixent de ceba.
El diumenge dia 3 aquest plat competia amb el que va elaborar el PFI de Granollers i va obtenir la segona classificació.
El formador de cuina de l'alumnat, Julià Bellalta, destaca la professionalitat de l'alumnat del PFI, que va estar, al llarg del matí dels dos dies, cuinant damunt l'escenari i demostrant els coneixements que van adquirint en aquest curs, tot davant d'un públic nombrós i en presència de diferents càmeres que els filmaven mentre elaboraven els plats. A més, els caps dels equips van haver de defensar i explicar-ne l'elaboració davant d'un jurat integrat per restauradors i pastissers de la comarca que participaven a la Fira.
En aquesta edició, la premissa era "La cuina amb producte de temporada i de proximitat: primers plats". Tant l'organització com els participants destaquen aquest concurs con una enriquidora experiència per a tothom que farà que es projecti en futures edicions.
"