Cromàtica, programació alternativa a la Festa Major

Última revisió 09-09-2020 13:12
19/08/2020

L’Ajuntament ha preparat una programació d’activitats per a tots els públics, presencial de petit format i online, que s’allargarà de setembre a novembre.

Si la crisi sanitària ho permet, durant els dies de Festa Major, del 7 al 13 de setembre, hi haurà activitats, totes noves i adaptades a la realitat que estem vivint, però la programació s’allargarà durant els mesos de setembre, octubre i novembre, i enllaçarà amb les activitats de la programació de Nadal que es porten a terme al mes de desembre.

El 3r decàleg de mesures de suport a la ciutadania de cara a la nova normalitat post Covid-19, treballat entre l’equip de govern i l’oposició, ja anunciava que, vista la impossibilitat d’organitzar una Festa Major tal i com la coneixem, s’havia decidit realitzar una Festa Major alternativa que garantís la seguretat sanitària.

Aquesta Festa Major alternativa, que s’ha anomenat “Cromàtica”, una festa de diferent color, comptarà amb una programació d’activitats per a tots els públics, presencial de petit format i online, que asseguri la participació i la convivència amb una nova normalitat que pot ser canviant.

Segons l’Alcalde, Ignasi Simón, aquest 2020 viurem una Festa Major diferent, perquè les circumstàncies són diferents, amb un cicle festiu on es barrejaran activitats  virtuals i presencials, que s’allargaran en el temps, i amb la participació ciutadana des de les nostres cases, terrasses i balcons, però omplint igualment de color i vida el nostre municipi.

Com diu el regidor de Cultura, Albert Iglesias, aquest any no gaudirem de concerts a L’Embarraca’t, no degustarem el Sopar de les Àvies, no veurem el foc dels Diables ni les voltes dels Gegants ni el ball de les Gitanes ni els colors de La Juguesca, però ningú ens podrà treure la il·lusió i les ganes de viure els dies de festa gran del nostre poble, encara que sigui d’una manera diferent, que s’ha anomenat Cromàtica.

Aquest any no celebrarem la Festa Major tal i com la teníem concebuda ni com estàvem acostumats a gaudir-la, però  hem de continuar endavant i l’Ajuntament encoratja els lliçanencs i lliçanenques a participar de “Cromàtica”, una Festa Major alternativa, que per aquest setembre proposa: un circ aquàtic, autocine i autocomedy, i una nova edició del Trivial Tastapoble i Tastapoble infantil a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, on també hi haurà sessions d’esport en família, una sessió de música en directe amb Dj i es podrà veure un missatge especial de les entitats locals que sempre participen a la Festa Major. A més, també pel canal municipal de Youtube, es podrà gaudir del documental “Junts som gegants”, que recull les experiències i vivències d’uns 150 voluntaris i voluntàries que, entre els mesos de març i maig, van ajudar en la crisi de la Covid-19. També s’ha organitzat una missa en honor a les víctimes de la pandèmia i per agrair la tasca dels professionals que hi han treballat.

La programació del setembre de “Cromàtica” també inclou els actes de commemoració del 10è aniversari de la Biblioteca Ca l’Oliveres, de la Diada Nacional de Catalunya i de les Jornades Europees del Patrimoni.

I, amb la intenció d’incentivar la restauració local, l’Ajuntament també ha organitzat el programa “Restaura la Festa”, que tindrà lloc del 9 al 13 de setembre. Es tracta d’un correbars/restaurants especial.  Durant aquests dies, si es fan tres consumicions iguals  o superiors a 10€ en tres establiments diferents adherits al programa, es pot entrar en el sorteig d’un sopar o comanda gratuïts per a dues persones, de 100€, en el bar o restaurant que es vulgui.

A més, si del 9 al 13 de setembre ens mostres com vius els actes festius a través de l’aplicació Instagram amb les etiquetes #Lliçàdefesta i/o #Cromàtica, podràs optar a premis per les fotografies més votades (bases del concurs).

Per altra banda, els organismes implicats van prendre la decisió, el passat mes de juny, de suspendre la XLI edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes per quan es pugui celebrar amb la qualitat i excel·lència que mereix un esdeveniment d’aquesta magnitud. De tota manera, malgrat posposar la cursa per l’any vinent, l’Ajuntament i el Grup 24 Hores han organitzat alguns actes relacionats, per als propers 4 i 5 de setembre, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament: la retransmissió del documental produït amb motiu del 40è aniversari de la cursa i un trivial sobre la història de les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes.

Aquest setembre, participeu de “Cromàtica”, la Festa Major alternativa d’enguany, plena de sorpreses. I continueu participant-hi durant tota la tardor, amb més activitats que ens esperen, com el concurs “Lliçà té talent”.

 Amb l’Informa’t de setembre, es rebrà un programa amb les activitats que es faran aquest mes dins de “Cromàtica”, que també estarà disponible al web municipal, on hi haurà un espai especial amb tota la informació relacionada: www.llam.cat/cromatica.

Imatge de Cromàtica, la Festa Major 2020
Imatge de Cromàtica, la Festa Major 2020

Documents adjunts