Eleccions Generals

Última revisió 19-07-2023 08:55
17/07/2023

El diumenge 23 de juliol se celebren eleccions generals.

El 23 de juliol de 2023 se celebraran eleccions generals i els ciutadans i ciutadanes estan cridats a exercir el seu dret a vot per escollir els seus representants. La votació s’iniciarà a les 9 h i serà contínua sense interrupció fins a les 20 h.

Qui pot votar?

En les eleccions generals poden votar els espanyols majors d’edat inscrits en el cens electoral, tant espanyols residents a Espanya com espanyols residents a l’estranger.

Col·legis electorals

Amb motiu de les altes temperatures s'han canviat dos col·legis electorals, respecte a les passades eleccions municipals. Lliçà d’Amunt té un cens de 12.753 electors i 28 meses electorals, que estaran situades en els següents col·legis electorals:

Les persones afectades per aquesta modificació han rebut una segona targeta censal amb la informació correcta sobre el col·legi electoral, la secció i la mesa on els correspon anar a votar. Igualment, les persones que formaran part de les meses electorals hauran d'adreçar-se als nous col·legis, atès que els canvis són posteriors a les notificacions.

Vot per correu, fins al 13 de juliol

Es pot fer a les oficines de Correus o de manera telemàtica, a través de la seva web. Si optes per aquesta opció, has de tenir el DNI electrònic o un certificat digital vàlid, com pot ser l’id-CAT.

Els requisits que has de complir són els mateixos que per poder votar de forma presencial. Això vol dir que has de ser major d’edat el dia de les eleccions i estar inscrit al cens electoral.

També el poden demanar els electors residents a l’estranger que es trobin temporalment a l’estat, amb dret de vot. No pas, però, els electors residents a Espanya que es trobin temporalment a l’estranger, ni els electors residents a l’estranger que ho sol·licitin des del país de residència.

La documentació per votar l’enviarà l’Oficina del Cens Electoral per correu certificat al domicili indicat, a partir del 3 de juliol.

Es podrà exercir el dret a vot entregant-lo a una oficina de Correus, fins al 19 de juliol.

Has de saber que un cop presentis la sol·licitud, si és acceptada per l’Oficina del Cens, ja no podràs optar pel vot presencial el 23J.