Pla "Millorem l'ocupació"

L’any 2014 l’Ajuntament va crear el Pla “Millorem l’Ocupació” amb l’objectiu de tenir un pla estratègic municipal per fomentar la formació, l’ocupació i l’emprenedoria dels i les joves d’entre 16 i 35 anys residents a Lliçà d’Amunt.

El Pla “Millorem l’Ocupació” es porta de manera transversal entre les regidories de Promoció Econòmica, Educació, Joventut i Acció Social, i en coordinació amb el Servei d’Empresa i Ocupació de La Vall del Tenes (SEOVT). Actualment també dona servei a les persones amb especials dificultats per la recerca de feina derivades d’Acció Social, sense requisit d’edat.

Assessorament personalitzat

Les diagnosis del Pla Local de Joventut i del Pla Millorem l’Ocupació que va elaborar l’Ajuntament van determinar que els i les joves necessitaven de la creació d’un servei d’orientació acadèmica i d’acompanyament en la recerca de feina. Actualment el servei d’assessorament se centra principalment en la situació personal del jove atès: s’orienta sobre el sistema educatiu, la presa de decisions a l’hora d’escollir estudis, l’elecció del centre d’estudis, la tramitació de beques, la preinscripció als estudis, etc., en el cas de voler continuar estudiant.

Suport a la inserció laboral

Al servei d’assessorament individualitzat es treballen diferents vessants de l’ocupació de la persona, com la valoració del seu itinerari formatiu i laboral, la realització del currículum vitae tenint en compte les seves capacitats socials i laborals, la preparació de les entrevistes de feina i consells per superar-les amb èxit, com treballar els canals de recerca de feina i l’acompanyament en la recerca activa de treball.

Tallers formatius als instituts i al PFI

El Pla “Millorem l’Ocupació’” inclou el desenvolupament de tallers formatius per als alumnes d’ESO i Batxillerat a l’Institut Lliçà i l’Institut Hipàtia d’Alexandria, així com al PFI d’Auxiliar d’hoteleria, que formen part del Programa d’Activitats Educatives (PAE) de l’Ajuntament. Aquests tallers estan orientats principalment al món laboral: coneixement de les competències personals, desenvolupament del perfil professional, com i on cercar feina, la cerca de feina a través de les xarxes socials, com superar una entrevista de treball, etc. Així mateix, a l’INS Hipàtia d’Alexandria s’ha establert un espai d’orientació i assessorament als alumnes en la presa de decisió d’estudis a l’acabar l’ESO. I, addicionalment, s’han dut a terme sessions informatives anuals amb les famílies per tal de donar a conèixer les opcions acadèmiques que tenen els seus fills a l’acabar l’ESO.

Programa de pràctiques i conveni amb empreses

L’Ajuntament ha format part, durant aquests anys, del programa Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya que facilita que els joves que es troben a l’atur puguin realitzar pràctiques remunerades a empreses del seu sector, així com a l’administració local, on s’han contractat joves per desenvolupar diferents llocs de feina. D’altra banda, l’Ajuntament ha signat convenis amb les empreses que s’han instal·lat recentment a Lliçà d’Amunt, com Mango, Leroy Merlín, Establiments Viena, Bonpreu, etc., per a la contractació prioritària de lliçanencs i lliçanenques en les seves noves plantilles.

El servei en xarxa

En el marc del Pla “Millorem l’Ocupació”, l’Ajuntament col· labora estretament amb altres organismes i departaments com: Justícia Juvenil per la derivació dels joves a través de les mesures de Medi Obert; les regidories de Joventut, Educació i Acció Social de l’Ajuntament pel seguiment dels casos; la Mancomunitat de la Vall del Tenes en diferents àmbits; i amb el Consell Comarcal en la participació de la Fira Guia’t o en el desenvolupament de programes específics com el Singulars o Referents d’Ocupació Juvenil.

Millora de l’oferta formativa i educativa

L’Ajuntament i el SEOVT han dissenyat cursos per a la formació en tècniques específiques relacionades amb feines en grans superfícies, eines de coaching, atenció al client, comptabilitat, monitor i director de lleure, etc. També s’ha impulsat, per part del consistori, la creació de l’Escola de Persones Adultes de La Vall del Tenes i el Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració, així com la consolidació del Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes de l’Institut Lliçà.

Foment en creació i instal·lació d’empreses

L’Ajuntament ha fomentat durant aquests anys la creació de noves empreses i la instal·lació d’empreses al municipi. Aquestes empreses, a banda de donar servei a Lliçà d’Amunt, han creat nous llocs de treball que han repercutit en els lliçanencs i lliçanenques i en els i les joves del municipi

Persones destinatàries

Els i les joves de Lliçà d'Amunt que tinguin una edat compresa entre els 16 i els 35 anys.

Com sol·licitar-ho

Presencialement

Cal sol·licitar cita prèvia: 93 841 52 25 o promoeco@llicamunt.cat

Consultes en línia

Es poden fer consultes a través del mail: promoeco@llicamunt.cat

Horari

Dilluns de 9 a 14h i 16 a 19h, i dimarts a divendres de 9 a 14h. Cal concertar cita prèvia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Punts de prestació

Seu de la Regidoria de Promoció econòmicac. d'Anselm Clavé, 7308186 - Lliçà d'AmuntTel. 93 841 52 25Fax. 93 841 41 75llam.promoeco@llicamunt.catHorari

Regidoria responsable

Imatges

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 15-05-2023 16:35