L’Ajuntament obté el seu setè Segell InfoParticipa i, per segon any, amb la màxima puntuació.

">

L'Ajuntament revalida el 100% dels indicadors de transparència

Última revisió 24-03-2023 13:33
24/03/2023

L’Ajuntament obté el seu setè Segell InfoParticipa i, per segon any, amb la màxima puntuació.

L’Ajuntament ha revalidat, un any més, el Segell InfoParticipa, un reconeixement a la transparència informativa del web municipal, atorgat pel grup de recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

En aquesta 10a edició, s’han mantingut els 52 indicadors per als ajuntaments, tot incrementant el nivell d’exigència qualitativa dels continguts i la forma en què es presenten.

Enguany, amb l’objectiu de mantenir la puntuació màxima, el web de Lliçà d’Amunt ha introduït algunes millores, entre d’altres, la visualització de les dades amb la representació gràfica dels contractes majors i menors, l’ampliació del conjunt de dades obertes, la creació de la secció de retiment de comptes, amb la incorporació del resum del mandat, i la publicació de les declaracions íntegres de béns i activitats dels membres de Consistori.

Amb el compliment dels 52 ítems avaluats, l’Ajuntament ha aconseguit, per segon any consecutiu, el 100% de transparència, només 45 ajuntaments dels 947 municipis catalans han assolit la màxima qualificació. Pel que fa a la comarca del Vallès Oriental, són sis els ajuntaments guardonats amb el 100%: Lliçà d’Amunt, Granollers, La Garriga, Llinars del Vallès, Montmeló i La Llagosta. Totes les puntuacions es poden consultar al Mapa Infoparticipa.

Per a l’atorgament d’aquest distintiu de qualitat, el grup d’investigació ComSET basa el seu anàlisi en les informacions publicades al web municipal a partir de tres eixos:

  • La informació sobre els representants polítics.
  • La informació sobre el municipi i la gestió de recursos col·lectius.
  • Les eines que s’ofereixen per a la participació ciutadana.

La cerimònia de lliurament de la desena edició del Segell Infoparticipa va tenir lloc el dilluns 20 de març a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

De totes les edicions, l’Ajuntament ha obtingut Segell els anys 2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021 i 2022.

L'Alcade i el regidor de Comunicació i Transparència amb el Segell Infoparticipa
L'Alcade i el regidor de Comunicació i Transparència amb el Segell Infoparticipa